Acasă Actualitate Stiri pe scurt

Stiri pe scurt

Craiovean cercetat pentru spalare de bani

Constantin Ignat, din Craiova, este cercetat penal de politistii de la Serviciul economico-financiar pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani, fals si uz de fals. In calitate de administrator la doua societati comerciale, acesta impreuna cu doi slatineni si un alt craiovean au efectuat tranzactii ilicite cu combustibil si alte marfuri, producind un prejudiciu de trei miliarde de lei. Ei au folosit documente fictive si au falimentat cele doua societati comerciale. Politistii Serviciului economico-financiar din cadrul IJP Dolj si procurorii Parchetului Curtii de Apel Craiova continua cercetarile pentru a stabili intreaga activitate infractionala a acestora.

A mincat doua gaini din cele sapte pe care le furase

Un severinean a reusit sa manince intr-o noapte doua gaini, din cele sapte pe care le-a furat din curtea unui cetatean, inainte de a fi retinut de politisti. Iovascu Viorel a furat gainile in noaptea de luni spre marti, prejudiciul estimat de proprietar fiind de aproximativ 900.000 de lei. La perchezitia efectuata la domiciliul infractorului au fost descoperite doar cinci gaini, care au fost restituite pagubitului. Politistii continua cercetarile cu Iovascu Viorel in stare de arest preventiv.

Moda palmierilor a ajuns si la Drobeta Turnu Severin

Parcurile si locurile de agrement din Drobeta Turnu Severin vor fi infrumusetate in aceasta vara cu palmieri. Zece palmieri pot fi admirati in zona centrala a municipiului. Potrivit viceprimarului Tudor Dinu, plantele provin de la societatea FLORA SERCOM, municipalitatea nu a cheltuit deocamdata nici un ban pentru achizitionarea lor. Potrivit directorului societatii, Constantin Fleancu, plantele au fost ingrijite timp de doi ani, iar acum, ajunse la maturitate, au fost puse in ghivece si depuse in fata Palatului Administrativ. In perioada friguroasa, palmierii vor fi mutati in serele societatii. Constantin Fleancu a precizat ca va incheia in viitorul apropiat un contract cu primaria severineana, pentru furnizarea altor palmieri.

Casa distrusa de un fulger

O casa din localitatea gorjeana Cernadia a ars luni dupa-amiaza dupa ce a fost lovita de un fulger. Incendiul a distrus un sopron, patru metri cubi de scindura, 500 de kilograme de fin. Pompierii chemati la fata locului au lichidat incendiul in 30 de minute. Pagubele produse la casa lui Ion Batachia au fost de 12 milioane de lei.

Tinara strivita intre role de banda

O angajata a SC ARTEGO SA din Tirgu Jiu a fost implicata luni intr-un grav accident de munca. Cristina Uta, de 20 de ani, operator chimist, supraveghea o banda transportoare, fiind prinsa si strivita intre doua role metalice. Tinara a murit in drum spre spital. O comisie formata din procurori si inspectori de munca ancheteaza cauzele in care s-a produs accidentul.

Peste 500 de euro falsi – plasati la Matasari si Borascu

Ion M., de 28 de ani, si Ion R., de 35 de ani, din Borascu-Gorj, au fost arestati pentru punerea in circulatie a 550 de euro falsi. Politistii din Matasari si cei de la Biroul Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog Craiova au descoperit ca acestia au plasat in localitatile Matasari si Borascu suma de 550 de euro in bancnote de 50 si de 200. S-a stabilit ca Ion M. a adus din Germania peste 1.400 de euro contrafacuti, o parte dintre acestia fiind distrusi de traficant in momentul in care a aflat ca este cautat de politie. Dupa ce a fost dat in urmarire generala, Ion M. a fost arestat pe 2 iunie, in baza unui mandat de cinci zile, emis de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj.

23 de invatatori afectati de restringerea numarului de posturi

Aproximativ 23 de invatatori din Drobeta Turnu Severin vor fi afectati, la sfirsitul lunii august, de restringerea numarului de posturi de educatori si invatatori in Mehedinti, potrivit liderului Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint, Mihai Dima. O alta problema o constituie detasarea cadrelor didactice. Profesorii care vor sa se detaseze, chiar daca nu sint posturi afisate, trebuie sa se prezinte la concursul de titularizare din 17 iulie, pentru a putea beneficia de detasare la cerere. Potrivit statutului personalului didactic, cei care nu se vor prezenta nu vor beneficia de aceasta miscare a personalului didactic.

Mutarea bolnavilor de TBC de la Slatina la Scornicesti s-a aminat

Mutarea bolnavilor de TBC de la Spitalul din Slatina la noua locatie din Scornicesti, prevazuta initial pentru inceputul acestei luni, s-a aminat. Directorul spitalului, dr. Alin Rusu, a declarat ca lucrarile nu s-au incheiat nici la gardul imprejmuitor: „Abia dupa terminarea lucrarilor la acest gard va demara constructia la statia de epurare. Nu depindem de finalizarea acestor lucrari deoarece avem deja fosa septica, aceasta fiind obligatorie pentru un asemenea spital. Au aparut insa unele probleme… legale“. In prezent, in Spitalul TBC de la Slatina sint internati aproximativ 130 de bolnavi. Daca nu vor mai aparea problemei acestia vor putea fi mutati in noua casa spre sfirsitul lunii.

35 de accidente soldate cu 13 morti, in Mehedinti

Pe arterele rutiere din Mehedinti s-au produs, de la inceputul anului, 35 de accidente de circulatie grave, soldate cu moartea a 13 persoane. Nerespectarea regulilor de circulatie, de catre pietoni, a cauzat producerea a opt accidente grave, in urma carora o persoana a decedat si alte opt au fost ranite. In trei dintre aceste cazuri au fost implicati prescolari si elevi.

Confiscari de 300 de milioane de lei in Vama Portile de Fier I

11 urmariti general si alte 82 de persoane care incercau sa paraseasca tara, sustragindu-se raspunderii pentru fapte infractionale comise, au fost depistati, de la inceputul anului, de politistii de frontiera, la Vama Portile de Fier I. In aceeasi perioada au fost solutionate 97 de cauze. Au fost sanctionate contraventional 1.511 persoane, valoarea amenzilor aplicate fiind de 400 de milioane de lei si s-au confiscat bunuri in valoare de 300 de milioane de lei.

Si-a pus streangul de git

Un mehedintean a incercat sa se spinzure, in seara de 1 iunie, dar a fost salvat in ultimul moment. Ilie B., de 58 de ani, din satul Pirlagele, aflat intr-o avansata stare de ebrietate a scapat ca prin minune, in ajutorul sau sarind un vecin, care a taiat fringhia. Medicii de la Serviciul Judetean de Ambulanta Mehedinti s-au deplasat la fata locului si au acordat primul ajutor mehedinteanului, care acum este in afara oricarui pericol.

Au murit loviti de un fulger

Sotii Maria si Constantin Cauc, din Mehedinti, se indreptau luni seara spre casa, de la muncile cimpului. Cei doi au fost surprinsi de o ploaie torentiala si au incercat sa isi gaseasca adapost sub un copac din padurea de la marginea comunei Brosteni. Cei doi au fost loviti de un fulger, decedind pe loc. Ei au fost descoperiti de localnici. Cadavrele au fost transportate la morga Spitalului Judetean Mehedinti, in vederea efectuarii necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor mortii.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version