Acasă Actualitate Din cauza litigiilor cu proprietarii de terenuri, demararea lucrarilor a fost aminata

Din cauza litigiilor cu proprietarii de terenuri, demararea lucrarilor a fost aminata

Administratia Nationala a Drumurilor a platit despagubiri in valoare de sute de mii de dolari proprietarilor de terenuri pe unde trebuie sa treaca autostrada cu doua benzi de circulatie construita prin modernizarea DN 6 Craiova – Filiasi. Artera va fi de importanta nationala, pentru construirea ei statul roman obtinind finantare externa ISPA de 25 de milioane de dolari cu garantie guvernamentala, derulata prin banca japoneza JBIC. Administratia doljeana a avut de rezolvat in ultimul timp sute de litigii cu proprietarii de terenuri din zona, pentru unele dintre ele platindu-se despagubiri banesti la preturile pietei. Din citeva mii de proprietari au ramas citeva zeci care mai au de rezolvat chestiuni juridice cu administratia, dupa cum spune secretarul general al Prefecturii Dolj, Ionel Ciobotea.

„Cu proprietarii de terenuri, lucrurile aproape s-au rezolvat. Din citeva mii de persoane care aveau terenuri in zona prin care trebuia sa treaca drumul au ramas doar citeva zeci. Administratia Nationala a Drumurilor i-a despagubit, dar numai in limita a doi -cinci dolari pe metrul patrat si nu sumele exorbitante pe care le cerusera proprietarii. Numai in Craiova, pentru aproape 18.000 de metri patrati cerusera 20 – 25 de dolari pe metrul patrat, desi terenurile respective erau in extravilanul localitatii“, a precizat Ciobotea.

Italienii trebuie sa devieze conductele de utilitati

Din cei 400.000 de metri patrati pe care trebuie sa treaca drumul, aproape 120.000 figureaza in acte ca domeniu public al statului si deci nu trebuie platite despagubiri pentru aceasta suprafata. Intre timp, SC ASTALDI, firma italiana care a cistigat licitatia pentru executia unui tronson din drum de 14 kilometri, si-a organizat deja santierul in Filiasi. Din cauza acestor diferende cu proprietarii de terenuri, demararea lucrarilor a fost aminata periodic in ultimele trei luni.

Antonie Ciocioc, primarul orasului Filiasi, a precizat ca in prezent se lucreaza la proiectele pentru devierea retelelor de utilitati. Conductele de gaze si apa care alimenteaza Filiasul trebuie mutate din nou pe marginea soselei, dupa largirea acesteia cu o banda de circulatie.

Exit mobile version