16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaximetristii au scapat cu masinile nevopsite

Taximetristii au scapat cu masinile nevopsite

Primaria Tirgu Jiu si consiliul local au decis sa faca ordine in rindul taximetristilor din oras. In acest sens, autoritatile locale au impus anumite conditii. Pe strazile din Tirgu Jiu nu vor circula mai mult de 300 de taxiuri, acesta fiind numarul maxim de autorizatii care vor fi emise de primarie.

Consilierii locali au decis ca fiecare taximetru sa aiba pe geam un autocolant pe care sa fie inscrise numarul autorizatiei atribuite operatorului de transport, data expirarii acesteia, precum si localitatea de autorizare.

Pentru a obtine autorizatia, taximetristii trebuie sa dovedeasca, la rindul lor, calitatea serviciilor prestate catre clienti, sa aiba aparate de taxat, truse de prim ajutor, extinctor si alarma. La toate acestea se adauga atestatul de taximetrist dat de Politia Rutiera, pe care foarte multi nu au reusit sa-l obtina.

Tariful va fi stabilit

de primarie si sindicatul taximetristilor

Taximetristii din Tirgu Jiu au reusit sa scape insa de regula vopsirii masinilor in galben, reprezentantii primariei considerind ca ar fi o cheltuiala pe care multi nu si-o pot permite. Taximetristii vor mai avea un ragaz de doi ani pentru a-si uniformiza culoarea masinilor, autoritatile locale asteptind sa vada cum se va reusi impunerea acestei conditii in alte orase mai mari.

Reprezentantii primariei mai spun ca numarul taxiurilor care circula acum in Tirgu Jiu nu este cu mult peste 300, iar limitarea masinilor nu va atrage o marire a tarifelor. Acestea vor fi stabilite dupa aparitia normelor metodologice ale legii taximetriei, de comun acord intre primarie si sindicatul taximetristilor. In prezent, cele mai multe taxiuri din oras practica un tarif de 6.000 de lei pe kilometru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS