14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru unitati de alimentatie publica din Mehedinti au fost inchise

Patru unitati de alimentatie publica din Mehedinti au fost inchise

Inspectorii de la Protectia Consumatorului au aplicat
si cite o amenda de 15 milioane de lei

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au efectuat, in ultimele zile, 46 de actiuni de control, atit in municipiul Drobeta Turnu Severin, cit si in judetul Mehedinti.

Pentru abaterile de informare-etichetare constatate, au fost oprite temporar de la comercializare produse alimentare si nealimentare, in valoare de 23 de milioane de lei. Valoarea produselor oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman, pentru termen de valabilitate expirat sau parametri calitativi neconformi, este de cinci milioane de lei.

„Pentru abaterile constatate, 26 de agenti economici au fost sanctionati cu amenzi contraventionale, in valoare totala de 51 de milioane de lei. De asemenea, patru unitati de alimentatie publica au fost inchise, pe o perioada de pina la sase luni, din cauza conditiilor igienico-sanitare necorespunzatoare. La un café-bar de la Hinova si la alte doua, de la Jirov si Corcova, lipseau substantele dezinfectante, iar grupurile sanitare erau neigienizate. In aceste cazuri, am dispus inchiderea temporara si am aplicat amenzi de 15 milioane de lei pentru fiecare unitate“, a spus Anastasia Horhoianu, inspector-sef adjunct al OJPC Mehedinti.

La un magazin alimentar din cartierul Schela Cladovei, inspectorii de la Protectia Consumatorului au gasit produse expirate, in valoare de sase milioane lei, si agregate frigorifice care nu pastrau alimentele la temperatura optima. Si in acest caz, a fost aplicata o sanctiune de 15 milioane de lei, iar unitatea de alimentatie publica a fost inchisa, pe o perioada de pina la sase luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS