10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvarie in sistemul TRANSELECTRICA

Avarie in sistemul TRANSELECTRICA

Citeva mii de abonati casnici din judetul Mehedinti au ramas fara energie electrica pentru citeva minute, ieri-dimineata, dupa producerea unei avarii. Specialistii de la TRANSELECTRICA Drobeta Turnu Severin au spus ca avaria s-a produs la ora 9.05, pe retelele dublu circuit de 220 kV, in zona Cetate-Calafat, judetul Dolj, din cauza unui regim anormal de functionare. Potrivit directorului TRANSELECTRICA Craiova, inginer Ion Merfu, defectiunea s-a produs in timpul probei de 72 de ore, de la punerea in functiune a autotransformatorului de la Hidrocentrala Portile de Fier II. „A fost o problema cu aceasta punere in functiune, care a declansat avaria. Am chemat specialistii de la ELECTROPUTERE si vom vedea ce s-a intimplat. Zona Cetate-Cujmir era legata de Portile de Fier II si de aceea au fost afectati abonatii conectati pe aceasta linie“. Remedierea defectiunii a durat aproximativ sapte minute. La Hidrocentrala Portile de Fier II se desfasoara un amplu program de retehnologizare, care presupune si inlocuirea autotransformatoarelor fabricate de intreprinderea ELECTROPUTERE Craiova.

De citeva zile, Bailestiul este orga de lumini

In municipiul Bailesti s-a intrerupt curentul electric ieri, in jurul orei 9.00, pentru 20-30 de minute. La reluarea furnizarii energiei electrice, in retea s-a produs o supratensiune de pe un nivel de 400 de kilovolti, care s-a propagat la consumatorii casnici, defectind instalatiile electrice care erau conectate la retea. Primarul orasului, Ion Saceanu, a fost, pentru citeva ore, dispecer la telefoanele care sunau continuu si care anuntau tot felul de defectiuni. „De citeva zile, Bailestiul este orga de lumini. ELECTRICA ne stinge si ne aprinde luminile de parca ar fi sarbatorile de iarna. La primarie au ars trei monitoare, la Finante- patru, iar la scoli si la toate unitatile din oras s-a intimplat la fel. Nu mai spun de aparatele casnice de la cetateni. Fabrica de tricotaje a italianului care a asigurat 260 de locuri de munca se duce pe apa simbetei, iar ELECTRICA da din umeri“, a spus primarul Saceanu. SC Alex Tricot, societate italiana care produce tricotaje pentru export, a suferit cea mai mare paguba, citeva din utilajele performante devenind nefunctionale. Cristi Miu, seful centrului de exploatare din Bailesti al ELECTRICA, a spus: „Noi avem o procedura de despagubire a consumatorilor care prevede ca, in decurs de 24 ore, toti cei care se cred pagubiti pot adresa o cerere la noi, dupa care o comisie de evaluare va analiza cazurile si, in functie de rezultate, vom plati despagubiri.“

ELECTRICA a lasat in bezna o comuna doljeana pentru ca nu are… telecomanda la transformator!

Locuitorii comunei doljene Bulzesti au stat in bezna cinci zile, din cauza ca echipele de interventie ale ELECTRICA nu binevoiesc sa remedieze defectiunile aparute la un transformator aflat pe linia de inalta tensiune care trece prin zona. Cazul ne-a fost semnalat de Rogers Gurghian, un localnic exasperat, care incearca in zadar de o saptamina sa ia legatura cu cineva din cadrul societatii de distributie a curentului electric. „De cinci zile, intreaga comuna nu are curent. Mi s-a stricat toata mincarea din frigider, iar noaptea ma plimb cu lanterna prin casa, pentru ca nu pot sa ma culc o data cu gainile. Am sunat la interventii si mi-au spus ca problema este la un transformator situat intre Picaturi si Gura Racului. Mi-au spus ca au transformatorul, dar n-au telecomanda pentru el. Daca n-au telecomanda, le-o dau pe a mea de la televizor, dar sa se rezolve o data problema. Dupa aia, am aflat ca trebuie sa il caut pe un individ, Popescu se numeste, de la RENEL. Il caut de cinci zile, dar nu e de gasit“, a spus Rogers Gurghian.

De domnul Popescu nu au reusit sa dea nici reporterii GdS, pentru a lamuri cumva situatia, si nici de un alt director al ELECTRICA. Dana Dinu, purtator de cuvint al societatii mentionate, contactata in legatura cu situatii similare aparute in mai multe localitati doljene, ne-a sugerat, amabila, sa vorbim cu directorul Sandulescu: „Imi cer scuze, este ziua mea libera…“. Domnul director Sandulescu n-a fost insa de gasit. Doar secretara acestuia: „Nu este momentan. Incercati mai tirziu. Dar despre ce este vorba? Aaaa. Pai, vremea este de vina!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS