12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEvaziune fiscala de peste 84 de miliarde de lei

Evaziune fiscala de peste 84 de miliarde de lei

Doi cetateni irakieni si un roman sint cercetati de politistii bucuresteni pentru o evaziune de peste 84 de miliarde de lei, prin derularea unor afaceri cu alcool rafinat, informeaza Politia Capitalei.

Politistii au inceput urmarirea penala impotriva irakianului Yousif Isaac Helo, de 36 de ani, asociat unic si administrator al SC Franchi Com SRL, acuzat de evaziune fiscala, a conationalului sau Namel Abdrabbo Ahmed Nassar Mahmoud, de 24 de ani, pentru fals privind identitatea si complicitate la evaziune fiscala, si impotriva lui Stefan Gongu, de 52 de ani, din judetul Dolj, administrator la aceesi societate, acuzat de complicitate la evaziune fiscala.

Potrivit sursei citate, reprezentantii firmei au comercializat, in perioada 7 mai 1999 – 18 februarie 2000, prin punctul de lucru al societatii situat in judetul Dolj, fara a inregistra in evidentele contabile, cantitatea de peste un milion de litri de alcool etilic, prejudiciind statul cu peste 84 de miliarde de lei.

Anchetatorii au stabilit ca, in luna octombrie 1998, Helo a inmatriculat la Oficiul Registrului Comertului al Municipiului Bucuresti firma Franchi Com SRL declarind sediul fictiv in strada Cutezatorilor nr.1 din sectorul 6 al Capitalei. Ulterior, el i-a dat documentele lui Mahmoud, care a folosit un pasaport falsificat, pe numele altei persoane, si a deschis un cont la Banca Turco-Romana-Sucursala Mall. Mahmoud a ridicat mai multe sume de bani provenite din comercializarea ilegala a alcoolului etilic rafinat.

De asemenea, in perioada 6 aprilie – 15 mai 1999, societatea a fost administrata de Stefan Gongu, in baza unei procuri speciale emise de irakianul Helo si care a fost autentificata la notariat.

Stefan Gongu a fost retinut, iar cei doi cetateni irakieni sint cautati de politisti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS