10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de cadre medicale din Gorj vor fi concediate

Zeci de cadre medicale din Gorj vor fi concediate

Cadre medicale din spitalele gorjene vor fi concediate, ca urmare a reducerii numarului de paturi. Zeci de oameni vor ramine pe drumuri, desi initial s-a promis ca nici un angajat din unitatile medicale nu-si va pierde locul de munca. Sindicatele cer pentru disponibilizati cel putin 36 de salarii compensatorii, in timp ce Ministerul Sanatatii a oferit doar sase.

Mai multe cadre medicale din spitalele gorjene vor ramine fara locuri de munca pina la inceputul lunii iulie. „Conducerea fiecarui spital a facut propuneri privind numarul persoanelor care vor fi disponibilizate. Este vorba de spitalele din Rovinari, Motru si Novaci. La Tirgu Jiu, nu s-a luat aceasta masura pentru ca 15 cadre medicale vor iesi la pensie“, a spus Valentin Popa, liderul Sanitas. Disponibilizarile din sistemul sanitar gorjean sint si efectul reducerii numarului de paturi din spitale, desi in momentul in care s-a luat aceasta masura s-a promis ca nici un angajat nu-si va pierde locul de munca.

Sindicatele cer 36 de salarii compensatorii

Conducerea Sanitas Gorj a precizat ca preconizatele concedieri din reteaua sanitara nu au nici o eficienta economica si nu pot fi considerate ca facind parte dintr-un program viabil de reforma in sistemul sanitar. Reprezentantii sindicali spun ca singurul efect al acestor concedieri va fi o scadere a calitatii serviciilor medicale. O alta nemultumire a sindicalistilor o constituie numarul salariilor compensatorii acordate disponibilizatilor.

„Nu putem fi de acord cu cele sase salarii pe care Ministerul Sanatatii le-a promis celor care-si vor pierde locul de munca. Fiind vorba despre salarii medii pe economie, suma va fi foarte mica. Credem ca o suma corecta ar fi de 36 sau 48 de salarii compensatorii“, a mai spus Valentin Popa. Liderul Sanitas a adaugat ca nici pina acum jumatate din cadrele medicale nu si-au primit cel de-al treisprezecelea salariu, bani care trebuia acordati pina la 25 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS