10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCorpul Gardienilor Publici Mehedinti nu are bani sa-si plateasca angajatii

Corpul Gardienilor Publici Mehedinti nu are bani sa-si plateasca angajatii

Doar jumatate din angajatii Corpului Gardienilor Publici (CGP) Mehedinti si-au primit salariile pe 20 mai. Institutia are de recuperat de la firmele pentru care presteaza servicii de paza peste opt miliarde de lei, dar in doua saptamini nu a incasat decit 1,5 miliarde de lei.

Potrivit noului sef al CGP Mehedinti, Alexandru Serbanoiu, doar 264 de gardieni publici, dintr-un total de 569, au putut fi platiti: „Ar trebui ca si firmele cu care avem contract sa inteleaga ca noi ne autofinantam si, daca nu ne platesc datoriile, ne desfiintam. Avem restante care se ridica, numai in cazul unor societati, la sume cuprinse intre 350 de milioane de lei si 2,5 miliarde de lei. Mai mult, sint primarii de la care nu am incasat banii din decembrie 2002, cum sint Strehaia sau Baia de Arama. Datorii avem de recuperat si de la Spitalul Judetean Mehedinti, care are o situatie foarte grea.

La intrunirea consiliului consultativ al gardienilor publici mehedinteni, conducerea institutiei a hotarit sa rezilieze contractele cu mai multe societati si sa recupereze restantele, prin actiuni in justitie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS