Acasă Actualitate Stiri pe scurt

Stiri pe scurt

Bani in plus pentru spitalele din Mehedinti

Spitalele din Mehedinti vor primi bani in plus dupa rectificarea bugetara de la sfirsitul acestei luni. Directorii de spitale si sefii de sectii vor alege daca fac disponibilizari sau nu, dar fondurile primite nu vor fi suplimentate. Potrivit directorului Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Mehedinti, medic Gheorghe Bunciu, sumele nu sint suficiente pentru desfasurarea activitatii medicale in cele mai bune conditii: „Au fost majorate fondurile la Spitalul Judetean Mehedinti, cu noua miliarde de lei, la Spitalul Baia de Arama – cinci miliarde de lei, Spitalul Orsova – trei miliarde de lei, iar Spitalele orasenesti Strehaia si Vinju-Mare vor primi cite un miliard de lei. Directorii de spitale vor decide cum vor gestiona aceste fonduri suplimentare, pentru ca activitatea medicala sa nu aiba de suferit“.

Baza de date pe internet pentru firmele care doresc sa angajeze studenti

Programul „Perspectives“, initiat de Asociatia Internationala a Studentilor Interesati in Economie si Management (AIESEC), va avea si o pagina de web. In zilele de 21 si 22 mai, la orele 12.30 si respectiv 14.00, va avea loc, in sala 228 din cadrul Universitatii din Craiova, lansarea paginii de web, care poate fi accesata la adresa de internet: www.perspectives.rdscv.ro.

Programul „Perspectives“ a avut la baza intentia AIESEC de a contribui la o mai buna pregatire a studentilor craioveni pentru viitoarea cariera, acestia putindu-se inscrie intr-o baza de date on-line, pe baza abilitatilor personale si profesionale. La aceasta baza de date vor avea acces si companiile craiovene care doresc sa isi selecteze viitorul personal din rindul studentilor bine pregatiti, conform standardelor de calitate dorite.

In afara de aceasta baza de date, AIESEC, impreuna cu firme specializate in resurse umane-partenere AIESEC-, ofera o dezvoltare continua si sistematica printr-o serie de training-uri si sesiuni.

Sediu nou pentru Universitatea „Gheorghe Anghel“

Universitatea „Gheorghe Anghel“ din Drobeta Turnu Severin are un nou sediu, inaugurat la sfirsitul saptaminii trecute, in prezenta ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei, Miron Mitrea. Din 1995, institutia de invatamint superior functiona in sediul Institutului de Proiectari, dar marirea bazei materiale si a numarului de studenti a impus construirea unui nou sediu. „Este un privilegiu sa vezi cum o comunitate creste de la o zi la alta, si nu doar numeric. Un municipiu fara un centru universitar nu este posibil“, a spus Miron Mitrea. Potrivit rectorului Universitatii „Gheorghe Anghel“, profesor universitar Costel Petcu, intr-un singur an de invatamint, universitatea a reusit sa titularizeze 27 de cadre didactice si sa incheie parteneriate cu numeroase institutii academice din tara si strainatate: „Sintem deplin repsonsabili de ceea ce avem de facut. Nu ne vom opri aici, ci vom cauta sa imbunatatim permanent baza materiala“. Universitatea „Gheorghe Anghel“ are patru facultati autorizate: Educatie fizica si sport, Comert si turism, Stiinte economice si Litere si un colegiu de institutori.

48 de angajatori – controlati de inspectorii de munca

Inspectorii de munca mehedinteni au sanctionat cu 20 de milioane de lei un agent economic care utiliza forta de munca la negru. Acesta folosea o persoana, care nu avea incheiat contract individual de munca, potrivit legislatiei in vigoare, desi a fost avertizat si anul trecut de catre inspectori. Controalele inspectorilor Compartimentului Control Relatii de Munca, din cadrul ITM Mehedinti, au vizat 48 de angajatori in ultimele zile, dar abateri nu au fost depistate decit intr-un singur caz. Potrivit inspectorului Dumitru Ruican, unul dintre motivele scaderii numarului de abateri de la legislatia muncii il reprezinta controalele tot mai dese, dar si sanctiunile prevazute de noul Cod al Muncii, care sint mai mari decit in precedentul act normativ.

Prefectul judetului Mehedinti a ramas fara birou

Prefectul judetului Mehedinti, Dan Trancota, a ramas fara birou, dupa ce incaperea de la etajul intii al Palatului Administrativ in care reprezentantul guvernului in teritoriu isi desfasura activitatea, a intrat in renovare. Deocamdata, a fost montat parchetul laminat si biblioteca, executata sub forma literelor M si H (codul judetului Mehedinti, n.r.), urmind sa fie comandate biroul, masa si scaunele pentru primirea oaspetilor. Pentru ca activitatea din institutie sa nu fie perturbata, prefectul Dan Trancota a urcat un etaj, fiind „gazduit“ in biroul secretarului general al Prefecturii Mehedinti, Nicolae Draghiea. Cel care a dat tonul schimbarilor in birourile conducerii administratiei publice locale a fost presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sirbulescu.

Accident de circulatie mortal in Mehedinti

Un accident de circulatie soldat cu moartea unei persoane a avut loc in judetul Mehedinti, luni dupa- amiaza, in jurul orei 17.30. In timp ce conducea imprudent autoturismul cu numarul de inmatriculare MH-02-DDR, pe Drumul Judetean 562 A, inainte de intrarea in localitatea Cioroboreni, Mitroi Vasile, de 52 de ani, a pierdut controlul asupra volanului. Masina a parasit partea carosabila si s-a izbit violent de un copac. In urma impactului, soferul a decedat pe loc. Serviciul Politiei Rutiere Mehedinti a demarat cercetarile pentru stabilirea imprejurarilor in care a avut loc tragicul eveniment, avind in vedere ca la fata locului nu au fost gasite urme de frinare. „Reamintim celor de la volan sa manifeste atentie sporita, avind in vedere ca vremea calduroasa genereaza o stare de oboseala avansata, care poate da nastere la grave evenimente rutiere“, a spus comisar Gheorghe Neagu, de la Serviciul Politiei Rutiere Mehedinti.

Captura-record de infractori la Vama Portile de Fier I

Doi cetateni romani, dati in urmarire generala de Inspectoratul Judetean de Politie Dolj, au fost retinuti la punctul de trecere a frontierei Portile de Fier I, de catre Politia de Frontiera Mehedinti. Luni, politistii l-au retinut pe Alin Ciurea, de 23 de ani, din Gorj, cercetat de politistii din Dolj pentru comiterea infractiunii de furt. Ieri, tot la Portile de Fier I, politistii de frontiera l-au retinut pe Ionut Dumitru, de 23 de ani, din Dolj, cautat pentru comiterea infractiunii de furt. Ambii cetateni au fost predati Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, pentru luarea masurilor legale. Alti doi mehedinteni s-au ales ieri cu dosare penale pentru comiterea infractiunii de furt, dupa ce politistii de frontiera au primit reclamatia unei turiste, careia ii fusese sustrasa o suma de bani, in autocarul in care calatorea. Efectuarea cercetarilor a condus la depistarea autorilor, in persoana lui Gheorghe Daniel, de 22 de ani si Ion Burlacu, de 21 de ani, ambii din localitatea Breznita de Ocol, judetul Mehedinti. Cei doi au reusit sa-i sustraga unei persoane din autocarul care se indrepta spre Serbia, suma de 500 euro.

Cinci distribuitori de carburanti, sanctionati de inspectorii metrologi

Inspectorii Serviciului Judetean de Metrologie Legala Mehedinti au verificat in ultimele zile legalitatea mijloacelor de masura folosite la distribuirea produselor petroliere si a gazelor lichefiate, dar si legalitatea mijloacelor folosite in derularea operatiunilor postale. Au fost controlati 37 de agenti economici care detineau 74 de mijloace de masurare, in cazul distribuirii produselor petroliere. Cinci dintre agentii economici nu au putut dovedi legalitatea mijloacelor de masurare, prin buletine de verificare in termen, fiind sanctionati cu cite patru milioane de lei. In cazul controlului privind mijloacele de masura folosite in operatiunile postale, majoritatea acestora au corespuns verificarii metrologice. Inspectorii Serviciului Judetean de Metrologie Legala Mehedinti au efectuat controale si la agentii economici care utilizeaza mijloacele de masurare in tranzactii comerciale. Au fost controlati agentii economici din Drobeta Turnu Severin si Strehaia, patru dintre acestia fiind sanctionati cu o amenda contraventionala de cite doua milioane de lei.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version