Acasă Actualitate Batrinii din Craiova sint aruncati la gunoi

Batrinii din Craiova sint aruncati la gunoi

Ca si cum nu ar fi de ajuns miresmele obosite si bolnavicioase ale batrinetii, ca si cum nu ar fi suficient de sufocanta gheara singuratatii, batrinii nostri, uitati cu totul intr-un azil, departe de casa, sint nevoiti sa suporte acum si torturile mizeriei si mirosurilor insalubre. Si aceasta din cauza kilogramelor de deseuri, aruncate zilnic si uitate de luni de zile in imediata vecinatate a Caminului de batrini din Craiova.

Situat pe linga Spitalul de Urgenta si chiar vecin de gard cu Ambulanta, Caminul de batrini din Craiova se topeste de citva timp in duhoarea care, multumita si temperaturilor ridicate, o impresoara. Din cauza muntelui de gunoi format in decurs de citiva ani- si, se pare, lasat sa piara de la sine – chiar in poarta, dar peste gardul de sirma, aerul a devenit irespirabil. Ferestrele batrinilor, singurele care le-au mai ramas sa priveasca lumea de afara, stau ferecate din cauza mirosurilor pestilentiale peste „chiriasi“. Plimbatul pe afara, la o gura de aer, si statul pe bancuta la umbra si verdeata au devenit neplacute. Sa nu mai vorbim de chinul la care sint supusi portarii, in ghereta lor „de linga gunoi“.

„Aerul este irespirabil, mai ales cu caldura asta. Iar pe linga miros, cind se spala masinile, apa aduce si mizerie in curtea caminului. Pur si simplu nu se poate trai. Este inadmisibil, doar este vorba de un serviciu al spitalui si un camin, locuri care ar trebui sa fie ca lacrima. Containerul in care ar trebui sa se depoziteze deseurile nu a mai fost ridicat de doua – trei luni. Iar muntele de gunoi de linga, mai inalt decit containerul, a inceput sa putrezeasca. Are mai bine de un an de cind sta acolo“, spune I.G., portar la caminul de batrini.

Directorul Serviciului de Ambulanta isi aduce aminte insa ca, acum vreo trei saptamini, ar fi venit masina Salubritatii si a facut curatenie. Greu de crezut totusi ca in mai putin de o luna, „muntele“ din spatele curtii a revenit la forma initiala. In tot cazul, serviciul primariei va fi anuntat in cel mai scurt timp sa mai vina o data, si de aici inainte mai des decit a facut-o, asigura Antonie Antonie, director al Ambulantei Craiova.

Exit mobile version