Acasă Actualitate O femeie a spart ouale de sub clota vecinei ca sa-i demonstreze...

O femeie a spart ouale de sub clota vecinei ca sa-i demonstreze ca este proprietara

In dupa- amiaza celei de-a doua zile de Pasti, cind toata lumea praznuia dupa traditie, in satul Pietroaia din comuna Sopot a inviat marul discordiei. O casa care se reazema-n umbra ca sa nu cada, sub acoperisul careia isi gasisera adapost o femeie izgonita de barbat si cei patru copii ai sai, a rascolit sentimentul de proprietate in Angela Stogos, care in inchipuirea ei credea ca o cumparase o data cu o bucata de pamint. Insotita de citeva cumetre, Angela s-a pus pe eliberat casa, crezind ca-i apartine, in ciuda tipetelor familiei Andrei, care se adapostise acolo si-si vedea lucrurile aruncate in ograda. La scandal s-a adunat lumea ca la urs, iar vecinele nu mai conteneau cu inchinatul pentru ca nu mai vazusera asa ceva in a doua zi dupa Invierea Domnului.

„Luni, 28 aprilie, numitele Anoiu Constanta, Laudatu Lenuta, Racep Ioana si Stogos Angela au venit la domiciliul meu, m-au insultat pe mine si pe cei patru copii ai mei, m-au lovit cu ce au gasit prin curte, m-au tras de par si m-au scos afara din casa, spargind, rupind si distrugind usile, geamurile si mobila. Au mers acolo unde aveam gainile puse pe oua, au spart ouale de sub ele si le-au alungat lovindu-le. Au dezlegat ciinii din lanturi si au tipat in gura mare sa plec ca este casa lor“, asa descrie Ecaterina Andrei potopul ce s-a abatut asupra ei si a celor patru copii, a doua zi de Pasti. La citeva zile dupa evenimentul care a uimit tot satul, lucrurile Ecaterinei erau tot afara, femeia neindraznind sa le mai duca in casa de frica unui nou val de furie al proprietarei inchipuite. Gainile care cazusera clote erau zburatacite prin vecini, iar ouale de sub ele care nu fusesera sparte de presupusa proprietara se clocisera la soare.

„I-a spart casa mamei“

Ecaterina Andrei a fost maritata, fara acte, cum spun copiii ei, la Milovani, cu Stancu Purcarea, de la care i-au ramas cinci copii. Steliana, fetita Catrinei, la nici zece ani, a invatat mult prea repede ce inseamna sa fii aruncat de colo-colo, sa astepti bucatica de mamaliga din mina strainului. „Noi am venit aici in urma cu cinci ani dupa ce o tiganca i-a spart casa lui mami. Tata s-a luat cu ea si pe noi ne-a izgonit. Pentru ca nu am avut unde sa stam, primaria ne-a dat voie in casa asta, unde am si locuit pina cind o femeie de aici a intrat peste noi, a doua zi de Pasti, a batut-o pe mami, ne-a dat lucrurile afara din casa si a zis ca este casa ei. Noi am dormit afara ca ne-a fost frica sa mai intram, dar despre toate astea va pot spune vecinii care au vazut ce s-a intimplat“, spune Steliana printre suspine.

Angela Stogos nu a citit ce a semnat

Locul pe care se afla casa in care locuieste familia Ecaterinei Andrei din Pietroaia, comuna Sopot, si care are aproximativ 2.000 mp a apartinut cindva unei batrine care l-a lasat, prin mostenire, rudei sale, Florian Tudora. Din motive care nu au relevanta, Tudora si-a recistigat terenul prin hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pe baza actului emis de Curtea de Apel Craiova, Tudora a vindut cei 2.000 mp Angelei Stogos din Pietroaia, specificind in actul de vinzare cumparare ca „pe teren se afla o casa din chirpici, nelocuibila, in stare avansata de degradare, care nu face obiectul prezentului contract…“ Angela Stogos, desi detine un exemplar al actului de vinzare-cumparare, nu a avut niciodata curiozitatea sa-l citeasca. A mizat pe intelegerea avuta cu Tudora inainte de semnarea actului. „Eu i-am dat 15 milioane de lei lui Tudora si m-am inteles cu el ca in pretul asta intra terenul si casa de pe el. Daca m-am inteles, ce rost mai avea sa citesc actul, ca l-am semnat la Craiova, la un notar. Eu am zis ca ce-am vorbit vorba ramine. Nici nu-mi vine sa cred ce aud. Adica eu nu am cumparat decit pamintul?“, se mira Angela Stogos. Dupa ce a citit actul de vinzare-cumparare, femeia a izbucnit in plins. „Eu am crezut ca au scris cum ne-am inteles . De aia m-am dus s-o scot afara din casa pe femeia care sta acolo. Am crezut ca e casa mea. Si pe urma nici nu m-am dus peste ea in ziua de Pasti, ci a doua zi, mai pe seara. Daca ea spune ca am batut-o, minte pentru ca eram cu o baba aproape oarba. Nu i-am spart nici ouale de sub clote, dar s-or fi speriat de galagie si le-or fi spart singure. Acu’ vad ca Tudora nu mi-a dat ceea ce mi-a promis. Daca as fi stiut ce stiu acum, nu m-as fi dus peste femeie“, recunoaste Angela.

„Au navalit peste mine ca mascatii“

Agentul Eduard Vasile de la Politia comunei Sopot cunoaste cazul: „A doua zi de Pasti, dis- de- dimineata, ma odihneam, ca am stat toata noaptea la discoteca sa nu se intimple ceva rau. M-am pomenit cu niste femei ca au navalit in casa la mine si umblau in toate camerele de ziceai ca sint mascatii. Era una, Pusa Lepadat, care voia cu orice chip sa ma duc la Pietroaia sa o dau pe amarita aia afara din casa pe motiv ca avea hotarire judecatoreasca. Le-am explicat ca doar executorul judecatoresc poate face asta si numai daca exista un document emis de instanta de judecata. Au tinut ele cont de parerea mea pina au ajuns inapoi la Pietroaia si s-au apucat cu Ecaterina Andrei de scandal. Cind am fost anuntati, ne-am deplasat in sat si am constatat ca intr-adevar fusese scandal. Ecaterina a facut plingere la noi si acum ne ocupam de cercetarea cazului“.

Dupa paruiala din a doua zi de Pasti, nu a cistigat decit Angela Stogos, care in urma incercarii de evacuare executata asupra Ecaterinei Andrei si a copiilor acesteia a aflat si ea ca una a discutat si alta a cumparat. Ca supliment la revelatie va primi, probabil, si amenda pentru agresiune, scandal si distrugere de bunuri.

Exit mobile version