Acasă Actualitate Stiri pe scurt

Stiri pe scurt

Intirzieri ale trenurilor pe ruta Craiova – Drobeta Turnu Severin

Traficul pe calea ferata pe ruta Craiova – Drobeta Turnu Severin a fost intrerupt, in noaptea de simbata spre duminica, din cauza ruperii firului electric pe linie. Incidentul s-a petrecut in jurul orei 1.00, in statia CFR Ciochiuta, din Mehedinti, si a fost cauzat de pantograful unei locomotive, care a rupt firul electric. Defectiunea a fost remediata in jurul orei 3.00. Toate trenurile au fost oprite pe traseu si au ajuns in statia CFR Drobeta Turnu Severin cu intirzieri foarte mari. Rapidul 260-1 Bucuresti Nord – Belgrad, cu sosire la ora 1.39, rapidul 352-1 Constanta – Budapesta, cu sosire la ora 2.48, si rapidul 695 Bucuresti Nord – Timisoara Nord, cu sosire in Drobeta Turnu Severin la ora 3.43, au avut intirzieri cuprinse intre 40 si 150 de minute. Incidentul a survenit la numai o saptamina dupa ce circulatia pe calea ferata a fost intrerupta pe traseul Timna – Drobeta Turnu Severin. Din cauza temperaturilor extrem de ridicate, care au depasit 35 de grade Celsius, sinele de tren s-au dilatat, iar rapidul 691 Bucuresti Nord – Timisoara Nord a stationat, pentru doua ore, in statia Balota, din Mehedinti.

Nici un caz de discriminare a romilor in Mehedinti

„Stoparea migratiei romilor este prioritara in Mehedinti“. Afirmatia ii apartine lui Vasile Ionescu, consilier in Ministerul Culturii pe probleme legate de integrarea romilor in societate. Intr-o vizita pe care a efectuat-o, la sfirsitul saptaminii trecute, in Drobeta Turnu Severin, Vasile Ionescu a precizat ca doreste sa-i mobilizeze pe romii din Mehedinti si pe cei din celelalte judete „sa lucreze mai bine cu sefii structurilor descentralizate“. In opinia acestuia, cele mai multe discriminari sint facute la nivelul institutiilor.

„Pina in prezent, in Mehedinti nu a fost semnalat nici un caz de discriminare, insa in momentul aparitiei acestuia, persoana vizata va fi cu siguranta amendata“, a spus Daniel Ionescu, presedintele Partidei Romilor Social-Democrate, filiala Mehedinti. In Mehedinti, la ultimul recensamint erau inregistrati 9.437 de cetateni de etnie roma, iar 485 de copii studiaza in limba romani.

Vinduta de proxeneti, eliberata de politisti

Mirela Tudor, de 18 ani, din Mehedinti, a fost cumparata de la proxenetii bucuresteni, de catre Raducu Nicolae, de 41 de ani, in luna octombrie a anului trecut. Acesta a obligat-o pe tinara sa intretina relatii sexuale la domiciliul sau cu diferiti barbati, in schimbul unor sume de bani. In urma unor informatii primite, politistii din Brigada de Combatere a Prostitutiei, Proxenetismului si Consumului de Droguri au descins in forta in domiciliul bucuresteanului si au eliberat-o pe mehedinteanca. Parchetul de pe linga Tribunalul Bucuresti continua cercetarile.

Noi strazi cu sens unic

Primaria municipiului Craiova anunta ca Incepind cu 12.05.2003, se instituie sens unic pe urmatoarele strazi: – strada Doljului, tronsonul cuprins intre strada Brazda lui Novac si strada Paltinis, cu sensul de deplasare dinspre strada Brazda lui Novac spre strada Paltinis; strada Remus, cu sens de deplasare dinspre strada Paltinis spre strada Brazda lui Novac.

20 mai – termenul limita pentru depunerea dosarelor de pretransferare

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti a primit o notificare din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii, prin care se solicita trimiterea la Bucuresti a dosarelor si cererilor de pretransferare a personalului didactic. Toate cererile de pretransferare, depuse de personalul didactic titular, vor fi analizate la minister.

„Dosarele de pretransferare ale personalului didactic titular in mediul urban, care solicita pretransferul in localitatea urbana in care domiciliaza, in limitele aceluiasi regim de mediu, in unitati de invatamint echivalente sau intr-o treapta de invatamint inferioara, vor fi transmise la minister, unde o comisie constituita in acest scop va decide daca admite sau nu dosarul respectiv. Transmiterea acestor dosare se solicita urgent“, a spus Mihai Dima, liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI) Mehedinti. Potrivit reprezentantilor FSLI Mehedinti, notificarea venita de la minister contine si neclaritati pentru profesori. Mihai Dima a precizat: „Nu stim ce vrea sa spuna ministerul, atunci cind afirma ca respectivele cereri ale profesorilor titulari sint sau nu admise. Din punctul nostru de vedere inseamna ca ministerul doar spune ca sint intrunite conditiile si atunci pot participa cei carora li se admit cererile si dosarele. Trebuie insa avut in vedere ca este o programare anuntata inainte si nu cred ca pot fi separate aceste pretransferari, de cele la nivel de localitate, pentru ca acestea trebuie sa aiba loc o data cu pretransferarile care vin din alta localitate. Termenul limita de depunere a cererilor si dosarelor este 20 mai, ceea ce inseamna ca acestea trebuie transmise dupa aceasta data si nu pot fi cerute mai devreme“.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version