Acasă Actualitate Stiri pe scurt

Stiri pe scurt

Prohibitia la pescuitul pe Dunare a ramas numai pe hirtie

Pescarii mehedinteni nu respecta perioada de prohibitie la pescuit. Desi incepind cu 20 aprilie, timp de doua luni, este interzis pescuitul de orice fel in apele colinare, de cimpie si de munte, pentru a da posibilitatea pestilor sa-si depuna icrele, pe Dunare prohibitia nu este respectata. Profitind de timpul frumos din ultimele zile, dar si de minivacanta de Paste, zeci de pescari mehedinteni au iesit cu barca in zona localitatilor Dubova si Svinita. Acestia pescuiesc cu plase, virsii si alte ustensile, interzise chiar si in perioada in care nu este impusa prohibitia. Politia de Frontiera Mehedinti a anuntat ca va sanctiona drastic incalcarea Legii pescuitului, in perioada de prohibitie.

120 de soferi sanctionati pentru depasirea vitezei legale

Agentii de circulatie ai Biroului Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin au organizat, saptamina trecuta, mai multe actiuni pentru temperarea soferilor care circula cu viteza prea mare.120 de soferi au incalcat viteza legala. Contravaloarea amenzilor aplicate a depasit 100 de milioane de lei. „Conducatorii auto sint tentati sa conduca tot mai repede, chiar daca astfel incalca normele privind viteza legala pe drumurile publice“, a spus comisar Alexandru Fotra, seful Biroului Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin. Politistii severineni spun ca, spre deosebire de anii anteriori, anul acesta doar zece soferi au fost sanctionati pentru ca au avut o concentratie alcoolica in singe peste limita legala admisa. Saptamina trecuta, s-au produs doar 22 de evenimente rutiere, soldate din fericire doar cu pagube materiale.

Accident rutier cauzat de o motocicleta artizanala

Un tinar din Tirgu Jiu a ajuns in stare grava la spital dupa ce a plecat sa se plimbe cu o motocicleta confectionata artizanal. Desi nu avea permis de conducere, Dumitru Laurentiu Groza, de 21 de ani, student la Universitatea Jiul de Sus, a plecat in oras cu o motocicleta Mobra, neinmatriculata, confectionata artizanal. Pe strada Tismana din Tirgu Jiu, el a efectuat o depasire neregulamentara si s-a ciocnit frontal cu autoturismul Dacia cu numarul de inmatriculare GJ-82-ENC, condus de Eugen Cherciu, care circula regulamentar. In urma impactului, Laurentiu Groza a fost accidentat grav, fiind internat la Spitalul Judetean Tirgu Jiu.

Mehedintenii au stat la coada pentru apa sfintita

Sute de mehedinteni s-au imbulzit, la sfirsitul saptaminii trecute, sa ia acasa apa sfintita de la Manastirea Schitul Topolnitei, care poarta hramul sarbatorii Izvorul Tamaduirii, cu credinta ca aceasta are proprietati deosebite. In toate bisericile si manastirile din Drobeta Turnu Severin si din Mehedinti, dupa Sfinta Liturghie s-a desfasurat slujba de sfintire a apei, dupa o rinduiala adecvata Saptaminii Luminate.

Putini clienti la agentiile loto

Severinenii nu s-au aratat prea interesati de a deveni milionari in dolari, in urma tragerii loto 6 din 49. Agentiile loto din Drobeta Turnu Severin au fost deschise pina duminica dupa-amiaza, dar putine persoane si-au manifestat intentia de a incerca sa cistige peste un milion de dolari depunind un bilet de citeva zeci de mii de lei. In februarie, cind reportul a ajuns la 1,6 milioane de dolari, severinenii au stat la coada pentru a depune un astfel de tichet de joc. Casierele de la agentiile loto au pus indiferenta oamenilor pe seama minivacantei de Pasti.

Incorporari ale tinerilor

Centrul Militar Judetean (CMJ) Mehedinti incepe astazi activitatea de incorporare a tinerilor. Potrivit comandantului CMJ Mehedinti, locotenent colonel Ion Sica, pina in prezent au fost emise peste 1.200 de ordine de incorporare. In paralel, au fost emise si alte ordine, pentru clarificarea situatiei militare a persoanelor care au depasit virsta de 19 ani si nu le-a fost reglementata situatia pina in prezent. Tinerilor li se atrage atentia ca, in caz de neprezentare, risca o amenda de cinci milioane de lei.

S-a inecat in riul Cerna, dupa ce a cazut din barca pneumatica

Un tinar s-a inecat simbata in riul Cerna, dupa ce a cazut din barca pneumatica in care se afla. Adrian Barbu, de 26 de ani, din Timisoara, si alti opt prieteni de-ai sai se aflau in barca si coborau pe riul Cerna. Din cauza curentilor foarte puternici, la kilometrul 18, pe raza comunei mehedintene Isverna, timisoreanul s-a dezechilibrat, a cazut din barca si a suferit un traumatism cranian, in urma impactului cu stincile. Adrian Barbu nu a mai putut fi salvat. Politistii din comuna Isverna au demarat cercetarile in acest caz.

Inspector scolar strivit de tractor

Ion Cojocaru, de 51 de ani, inspector de specialitate in cadrul Inspectoratului Scolar Mehedinti, a murit simbata strivit de un tractor. Barbatul se afla in localitatea gorjeana Tirioi, unde efectua mai multe lucrari agricole cu un tractor. Acesta a incercat sa urce cu tractorul o panta prea inclinata, iar utilajul s-a rasturnat peste el. Trupul lui Ion Cojocaru a fost transportat la morga Spitalului din Motru, pentru efectuarea necropsiei.

O familie a ajuns la spital in urma unui accident

Familia Hinoveanu se deplasa spre Drobeta Turnu Severin cu un autoturism Dacia, cind, la un moment dat, pe raza localitatii Vinatori, soferul a piedut controlul volanului. Masina a iesit de pe carosabil si a intrat in santul de pe marginea drumului. In urma impactului, soferul, sotia lui si fiul acestora, in virsta de 15 ani, au fost raniti. Cei trei au fost internati la Spitalul Judetean Mehedinti, fiind in afara oricarui pericol.

Un mehedintean isi acuza medicul de familie de discriminare etnica

Un barbat din satul Magheru, comuna Breznita de Ocol-Mehedinti, acuza medicul de familie din localitate ca trateaza pacientii in functie de preferinte si marginalizeaza cetatenii de etnie roma. Gheorghe Stan a spus ca a solicitat simbata interventia medicului Carmen S., intrucit gemenii sai, de numai doua luni, se simteau rau. Gheorghe Stan sustine ca, dupa indelungi insistente, medicul i-a consultat pe cei mici si a spus ca sint perfect sanatosi. Barbatul spune ca la scurt timp dupa plecarea medicului, copiii s-au simtit rau si au avut temperatura. In prezent, cei mici si-au revenit si se afla in afara oricarui pericol. Comunitatea roma este majoritara in satul Magheru.

Pensionara accidentata

Maria Popescu, de 74 de ani, pensionara, din Drobeta Turnu Severin, a fost accidentata vineri dimineata de o autoutilitara inmatriculata in Bucuresti si condusa de Ion Dumitru, de 32 de ani, din localitate. Acesta a lovit-o pe batrina care se angajase in traversarea pe la coltul strazii. In urma impactului, femeia a fost transportata in stare grava la Spitalul Judetean, medicii fiind rezervati in privinta sanselor ei de supravietuire.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version