Acasă Actualitate Elevii moldoveni sint cei mai buni din ţară la biologie

Elevii moldoveni sint cei mai buni din ţară la biologie

Olimpiada Naţională de Biologie a avut loc in perioada 19-25 aprilie, la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova pe 25 aprilie decernindu-se şi diplomele elevilor ciştigători, in sala Teatrului de Operă şi Operetă „Elena Teodorini“ din Bănie.

Pe judeţe, in fruntea ierarhiei se situează Iaşul, Doljul ocupind locul patru, prin cei şase elevi care au obţinut premii şi menţiuni.

După olimpiadă, premianţii au susţinut o probă scrisă de baraj pentru stabilirea lotului lărgit de 25 de elevi in vederea pregătirii lor, la Cluj, pentru Olimpiada Internaţională de Biologie, ce va avea loc in iunie, la Minsk (Belarus).

In lotul lărgit, Doljul este prezent cu patru elevi. După pregătire va fi o nouă selecţie, astfel incit din cei 25 de elevi, doar patru vor reprezenta Romania la faza internaţională. Viorel Lazăr, inspector de specialitate la ISJ Dolj, a inminat tuturor elevilor diplome de participare, in prezenţa conducerii inspectoratului şi a lui Traian Şăitan, inspector de specialitate in MEC.

Fundaţia cultural-ştiinţifică „Nicolae Vasilescu Karpen“ a Colegiului Naţional din Craiova, prin prof. Virginia Tuşaliu, şi catedra de biologie a prestigioasei unităţi de invăţămint au oferit o diplomă de onoare şi un premiu in valoare de 900.000 de lei elevului Răzvan Cristescu de la Colegiul Naţional „B.P. Haşdeu“ din Buzău, care a obţinut cel mai mare punctaj la proba de baraj pentru definitivarea lotului lărgit al Olimpiadei internaţionale.

In anul 2004, Olimpiada Naţională de Biologie se va organiza la Iaşi, ocupantul locului I pe judeţe.

Exit mobile version