15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcedieri cu cintec la Slatina

Concedieri cu cintec la Slatina

Aproximativ 80 de persoane angajate in iulie anul trecut au fost concediate cu citeva zile inainte de Paşte de conducerea SC INDSERV SRL Slatina, o firmă care efectuează lucrări pentru SC PIRELLI SA din municipiu.

Procedura de concediere este insă cel puţin ciudată dacă se ţine cont de faptul că, in momentul angajării, oamenilor li s-a promis că li se vor face cărţi de muncă.

Surpriza a fost mare cind au aflat că nu au carte de muncă, deşi perioada in care au fost angajaţi depăşise şapte luni. Potrivit şefului Inspecţiei Muncii Olt, Radu Ţucă, societăţile comerciale care nu intocmesc cărţi de muncă persoanelor angajate riscă să fie sancţionate cu amenzi de peste 30 de milioane de lei.

„Directorii societăţilor au obligaţia de a face cărţi de muncă persoanelor pe care le angajează. Dacă nu procedează astfel, vor fi buni de plată“.

Oamenii daţi afară spun că anumite persoane din conducerea unităţii au făcut o adevărată afacere din această metodă de a efectua angajări la fiecare şase-şapte luni. „Nu au ţinut cont de nici un criteriu in momentul concedierii decit cel al interesului propriu“, a spus unul dintre cei concediaţi.

Angajările pe perioadă determinată au devenit in ultimul timp extrem de rentabile pentru unii angajatori deoarece oamenii disponibilizaţi nu primesc nici un fel de salarii compensatorii deoarece nu au muncit un an de muncă la aceeaşi firmă. De la inceputul lunii mai, vor mai fi date afară de la aceeaşi societate alte o sută de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS