12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul de Gorj i-a laudat pe farmacisti pentru talentul literar-artistic

Prefectul de Gorj i-a laudat pe farmacisti pentru talentul literar-artistic

Comisia consultativa de dialog social intrunita in sedinta a avut pe ordinea de zi analizarea starii sistemului sanitar din Gorj. Reprezentantii medicilor, ai farmacistilor, ai Directiei de Sanatate Publica si ai Casei de Asigurari au prezentat rapoarte privind problemele cu care se confrunta, asteptind solutii de iesire din criza de la prefectul Toni Grebla. Pentru ca eliberarea retetelor compensate si gratuite este o problema care-i afecteaza pe bolnavii din judet de mai multe saptamini, presedinta Colegiului Farmacistilor a declarat ca retetele nu sint onorate pentru ca farmaciile si-au terminat plafonul.

„Noi am subventionat sistemul pe banii nostri. Am facut credite ca sa platim furnizorii si nu ne-am primit banii de la CAS. Este o afacere privata si nu cred ca alti oameni de afaceri ar face astfel de acte de caritate“, a spus Maria Firiza.

Dupa ce a ascultat raportul farmacistilor, Toni Grebla a spus ca ii apreciaza pentru talentul literar -artistic, dar nu tine minte care a fost ultima farmacie care a dat faliment in Romania. „Daca nu va convine, poate punem la punct un sistem de stat prin care sa fie onorate retetele compensate si gratuite. Atunci nu o sa mai aveti de ce sa va plingeti“, a spus prefectul.

Medicii s-au plins ca Spitalul

din Tirgu Jiu nu a mai fost igienizat de zece ani

Colegiul Medicilor gorjeni a atras atentia asupra gravelor probleme cu care se confrunta sistemul sanitar. Medicii se pling de proasta finantare, care in cele mai multe cazuri nu este suficienta decit pentru salarii, nemairaminind bani si pentru ingrijirea bolnavilor.

Starea spitalelor a fost un alt motiv de nemultumire, reprezentantii Colegiului Medicilor atragind atentia ca in Spitalul din Tirgu Jiu nu s-a mai facut o igienizare de zece ani, desi aceasta operatiune trebuie facuta anual. In ceea ce priveste revendicarea unor drepturi pentru angajatii din sanatate, prefectul a declarat: „Al 13-lea salariu si bonurile de masa nu sint in prezent niste probleme prioritare Sint multe lucruri mai importante de rezolvat in sistemul sanitar“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS