3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri pe scurt

Au disparut de la domiciliu dupa ce au furat noua oi

Trei cetateni din satul Almajel- Mehedinti au sesizat politistii din comuna Vladaia ca le-au disparut noua oi, care erau inchise intr-un tarc pe cimpul din apropierea localitatii. In urma cercetarilor efectuate, politistii au reusit identificarea a doi localnici, Constantin Bogdan si Nicolae Vlad, care participasera la furt, iar alti doi faptuitori sint cautati in continuare, pentru ca se sustrag cercetarilor. Cei doi au fost prezentati Parchetului de pe linga Judecatoria Vinju Mare, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile. Ovinele au fost gasite in gospodaria unui cetatean din comuna Balacita.

Au fost alertate comisiile de aparare din sase localitati

Reprezentantii Comisiei de aparare impotriva dezastrelor din Mehedinti au fost convocati luni la sediul prefecturii, pentru a analiza pagubele produse de precipitatiile cazute simbata si duminica si pentru a lua masuri de prevenire a inundatiilor. Au fost alertate comisiile locale de aparare din localitatile Corcova, Cazanesti, Sisesti, Strehaia, Prunisor si Brosteni, unde au fost organizate echipe de voluntari si s-a declarat stare de permanenta. La Podeni, angajatii ELECTRICA au reusit sa restabileasca ieri dupa-amiaza alimentarea cu energie electrica a localitatii, iar la Oprisor si Voloiac au inlocuit doua transformatoare care s-au ars. Pe Drumul Judetean Bahna-Ilovita-Ciresu au cazut si luni pietre de pe versanti, dar nu s-au semnalat incidente.

80 de cupluri din Mehedinti au divortat din cauza alcoolului

Pentru magistratii mehedinteni care au instrumentat dosare de divort, primul trimestru al acestui an a fost unul de gratie. In cazul a 80 de dosare, sotii s-au acuzat reciproc de alcoolism. Potrivit reprezentantilor Directiei Judetene de Statistica Mehedinti, din cele 118 cazuri de divort instrumentate, in 80 dintre ele, partile au motivat pasul facut prin problemele familiale generate de consumul exagerat de alcool. Majoritatea cazurilor s-au inregistrat in mediul urban, respectiv 60, fata de numai 20 in mediul rural. De asemenea, au existat si sapte cazuri in care sotii si-au acuzat sotiile de consum excesiv de alcool. In judetul Mehedinti, divortul din cauza alcoolismului este invocat in special de familiile sarace.

Imbalsamari mai scumpe

Conducerea Laboratorului de Medicina Legala din Tirgu Jiu a pus in aplicare noile preturi stabilite pentru imbalsamari, necropsieri sau eliberarea de certificate medico-legale simple. Pentru constatarea unui traumatism se va achita o taxa de 264.000 de lei, pentru efectuarea unui test de virginitate sau constatarea unui viol se va plati 378.000 de lei. O imbalsamare la domiciliu va fi platita cu 1.608.000 de lei, iar pentru o necropsie se va achita 2.270.000 de lei.

Amenzi de 60 de milioane de lei in numai trei ore

Politistii Biroului Circulatie Drobeta Turnu Severin au aplicat luni 41 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 60 de milioane de lei. Trei echipaje de politie au efectuat actiuni preventive, timp de aproximativ trei ore, in centrul municipiului, zona garii, pe Splaiul Mihai Viteazul, Calea Craiovei si Calea Timisoarei. Au fost controlate 72 de autovehicule si au fost legitimati 89 de pietoni. Doi conducatori auto au fost depistati ca avind o concentratie alcoolica in singe peste limita legala si au fost sanctionati. Potrivit comisarului Alexandru Fota, seful Biroului Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin, numarul soferilor depistati cu abateri este in scadere.

S-a aruncat in fata trenului

Constantin Versoiu, de 73 de ani, din satul Cocoreni, comuna Bilteni-Gorj, s-a aruncat duminica in fata trenului. Cu toate ca ramasitele sale au fost imprastiate pe o suprafata de 150 de metri de un accelerat care circula pe ruta Craiova – Tirgu Jiu, rudele au reusit sa il identifice pe cel care si-a pus capat zilelor. Batrinul fusese dat afara din casa de consoarta, dupa ce acesta ii facuse acte pe locuinta. Constantin Versoiu n-a mai suportat ceea ce i s-a intimplat si s-a sinucis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS