13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInundatiile au facut prima victima

Inundatiile au facut prima victima

Un craiovean a ajuns luni seara la spital dupa ce a incercat sa-si salveze de furia apelor mai multi saci cu chimicale depozitati in pivnita.

Dupa pensionare, Constantin Calu, de 57 de ani, din Craiova, s-a retras la tara, in comuna Mischi, satul Motoci, unde si-a incropit muncind din greu o mica gospodarie. Din banii de pensie a cumparat mai multi saci cu chimicale necesare pentru tratarea griului plantat asta-toamna, pe care i-a depozitat in pivnita, asteptind sa se indrepte vremea. Numai ca ploile din ultimele zile i-au dat planurile peste cap. Suvoaiele au curs peste sat timp de mai mult zile, acoperind ulitele si patrunzind in casele oamenilor. Constantin s-a bucurat totusi ca locuinta lui, construita pe o panta de deal, a scapat nevatamata.

Luni dupa-amiaza a constatat insa cu ingrijorare ca apa reusise sa-si faca loc in pivnita: „Nu am mai vazut asemenea puhoi din 1991, cind puteai sa colinzi cu barca pe ulitele satului. Ca si atunci, primul gind a fost sa vad daca mai puteam sa salvez ceva din lucrurile pe care le aveam in beci. L-am rugat pe un vecin sa ma ajute sa scot macar sacii cu chimicale pe care dadusem o gramada de bani si am intrat impreuna acolo, incaltati in cizme de cauciuc. Mi-am dat seama ca nivelul apei era in crestere, asa ca ne-am grabit“.

Ajutat de vecin, barbatul s-a apucat de treaba, dar, la un moment dat, a cazut cu sacul in spate pe scari: „Pentru ca o parte din scara era sub apa, puneam piciorul la intimplare, incercind sa nimeresc treptele. Asa am alunecat si mi-am frint trei coaste“. Constantin Calu se afla acum sub supraveghere medicala in Clinica de chirurgie toracica a Spitalului de Urgenta din Craiova, unde a fost internat la citeva ore dupa accident, cu diagnosticul traumatism hemitorace sting si multiple fracturi costale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS