29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMerele si cartofii - linga un WC in aer liber

Merele si cartofii – linga un WC in aer liber

Pentru ca a fost construita pe un canal de dejectii, piata va fi desfiintata dupa sarbatori

Piata Debarcader din Tirgu Jiu a fost construita in urma cu citiva ani in cartierul cu acelasi nume, cu scopul de a deservi locuitorii din partea de nord a orasului. Fosta conducere a orasului nu a gasit insa un loc mai bun de amplasare decit un canal de dejectii pe care au fost instalate cele citeva tarabe care alcatuiesc piata. In loc sa fie in sprjinul locuitorilor din cartier, piata s-a dovedit doar un spatiu prielnic pentru speculantii care cumpara produse din Piata Centrala ca sa le vinda la preturi mult mai mari. „Cine poate sa cumpere de la ei? Au preturi mult mai mari decit in celelalte piete, iar produsele sint de proasta calitate. Aduc legume si fructe stricate, iar asta-iarna le aduceau inghetate. Le cumparam si cind le duceam acasa le aruncam“, s-au plins citiva clienti ai pietei.

Taxele catre primarie abia depasesc 100.000 de lei pe zi

Locuitorii din vecinatatea pietei se mai pling ca aceasta a devenit un veritabil focar de infectie pentru toata zona. Desi in apropierea pietei a fost instalata o toaleta publica, terenul situat la citiva metri de mesele cu produse a devenit un adevarat WC in aer liber. Atit ciinii din zona, cit si unii oameni folosesc terenul pe post de toaleta publica. Administratoarea pietei spune ca plingerile cetatenilor sint indreptatite, ea insasi avind nenumarate conflicte cu comerciantii, dar si cu cei care folosesc terenul de linga piata pe post de toaleta. „Cea mai mare mizerie o fac romii din cartier. Femeia de serviciu abia reuseste sa curete dupa ei. Zilele acestea s-a tot facut curat, dar au fost si perioade cind era dezastru aici. Am luat si amenda de la SANEPID din cauza felului in care comerciantii foloseau magazia pe care le-am pus-o la dispozitie. In spatele gardului de linga piata face fiecare ce vrea. Incasarile pe care le fac de la comercianti pentru primarie abia daca deopasesc 100.000 de lei pe zi“, a spus Gheorghita Dinca, administratoarea pietei.

Primaria promite un alt amplasament pentru piata

Conducerea Primariei Tirgu Jiu spune ca are cunostinta despre specula care se practica in piata si despre conditiile in care aceasta functioneaza si s-a luat decizia ca aceasta sa fie desfiintata imediat dupa Pasti, urmind sa se gaseasca un alt amplasament. „A fost prost facuta de la inceput, pe canalul de dejectii. Desi nu este o piata propriu-zisa, am lasat-o pina acum pentru ca unora dintre locuitorii din zona le este mai comod. Am zis sa nu o desfiintam acum, inainte de sarbatori. Avem in vedere trei amplasamente in acest cartier, iar dupa Pasti vom muta piata“, a spus primarul Florin Circiumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS