17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInundatiile au provocat pagube importante in Mehedinti

Inundatiile au provocat pagube importante in Mehedinti

Gospodarii evacuate, poduri inundate si culturi de zeci de hectare distruse

Peste 100 de hectare de teren agricol inundate, citeva gospodarii evacuate si sute de abonati fara curent electric, acestea sint pagubele provocate de precipitatiile abundente cazute in Mehedinti. Potrivit col. Pavel Ungureanu, seful Inspectoratului Judetean de Protectie Civila Mehedinti, in comuna Prunisor, patru gospodarii au fost evacuate, iar 400 de abonati ai SC ELECTRICA, din comuna Podeni, au ramas fara curent electric.

In Cazanesti au fost afectate satele Severinesti, Ghercea si Poiana, iar doua gospodarii au fost inundate si evacuate. In comuna Prunisor s-au deplasat ieri-dimineata reprezentanti ai Protectiei Civile Mehedinti, Companiei Nationale „Apele Romane“, prefecturii si ai consiliului judetean. Acestia au incercat deblocarea piriului, deoarece apa acumulata a rupt un dig de pe raza comunei si a inundat mai multe gospodarii. Din aceasta cauza a fost mult ingreunata circulatia rutiera si feroviara din zona garii. Situatia a fost ieri remediata. Angajatii societatii ELECTRICA s-au deplasat la Podeni pentru a restabili alimentarea cu energie electrica a gospodariilor afectate.

Autoritatile monitorizeaza situatia din judet

In comuna Cazanesti, piriul Cosustea a iesit din matca si au fost afectate patru gospodarii. Salariatii de la Drumuri si Lucrari Publice si de la Protectia Civila Mehedinti au intervenit pentru indepartarea pericolului inundatiilor. „Au mai fost afectate localitatile Sisesti, Corcova, Ilovita, Butoiesti. Au fost inundate aproximativ 114 hectare de teren arabil, 60 de hectare puieti, 50 de hectare orz, ovaz si griu.

La Simian, in satul Cerneti, podul provizoriu peste riul Topolnita si podetul, spre cimitirul din sat, au fost inundate“, a spus col. Pavel Ungureanu. Potrivit directorului Companiei Nationale „Apele Romane“ Mehedinti, ing. Ion Sandu, au fost depasite cotele de inundatii, intre 3 si 15 centimetri, la trei posturi hidrometrice din judet, respectiv Sisesti, Corcova si Corlatel. Situatia de pe raza localitatilor afectate este monitorizata de reprezentantii Protectiei Civile, prefecturii, consiliului judetean, drumurilor judetene si nationale, SNCFR si ai posturilor de politie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS