Acasă Actualitate Stiri pe scurt

Stiri pe scurt

Mieii vor fi sacrificati incepind cu 21 aprilie

Sarbatorile de Paste bat la usa, oamenii si-au scos de la „tescherea“ economiile pentru marea cheltuiala MOV (miel, oua si vopsea) si au invatat constiinciosi in fata televizoarelor sau cu ziarul in mina care sint diferentele dintre carnea de miel si cea de ciine. Pina sa se vada cu mielul in frigider mai au insa ceva de asteptat, pentru ca Directia Sanitar-Veterinara Dolj impreuna cu Primaria Craiova au stabilit ca sacrificarea mieilor va avea unda verde din 21 aprilie si va continua pina pe 26 aprilie, in ajunul Pastelui.

A fost stabilit si amplasamentul platformelor cu aceasta destinatie, respectiv in Piata Chiriac si in pietele din cartierele Valea Rosie si Craiovita Noua. Acestea vor fi prevazute cu gard imprejmuitor si canalizare. Si pentru ca nimic nu mai este „gratis“, comerciantii trebuie sa scoata din buzunare 32.000 de lei pentru fiecare animal sacrificat.Taierea animalelor va fi supravegheata de catre medicii veterinari, care vor face controale zilnic in piete.

Romii din Gorj vor consilier cultural

Conducerea Partidei Romilor din Gorj a solicitat sefului Inspectoratului de Cultura sa angajeze un reprezentant al etniei pe post de consilier cultural. Nelu Pavel este de parere ca romii vor fi implicati astfel in manifestarile culturale care se desfasoara in judet si vor avea si propriile actiuni cu caracter cultural. „Eu cred ca romii sint implicati deja foarte mult in viata culturala a Gorjului. Multi dintre componentii Ansamblului Artistic Doina Gorjului apartin acestei etnii. Daca asa prevede legea, eu nu ma voi opune sa fie angajat un rom in cadrul Inspectoratului pentru Cultura “, a spus inspectorul sef Ion Sanda. Liderii romilor au adresat aceeasi solicitare si Inspectoratului Scolar.

Festival de muzica usoara la Rovinari

O noua editie a festivalului-concurs de muzica usoara „Cetatea cintecului“ se va desfasura pe 19 si 20 aprilie la Rovinari. Festivalul va fi coordonat de Titus Andrei, iar pe linga probele de concurs, spectatorii vor asista si la concerte sustinute de invitati speciali. In acest an, pe scena Casei de Cultura din Rovinari vor cinta trupele Rustic si Blondy.

Cadrele medicale gorjene asteapta cel de-al 13-lea salariu

Jumatate din cadrele medicale din Gorj au primit deja o parte din prima pentru anul 2002, respectiv al 13 salariu. Conducerea SANITAS Gorj spune ca, in conformitate cu protocolul incheiat cu Ministerul Sanatatii, cadrele medicale trebuie sa primeasca prima pina pe 25 aprilie. Liderii locali ai SANITAS apreciaza ca toti angajatii din sistemul sanitar isi vor primi banii la timp, pentru a se bucura de ei cu ocazia Sarbatorilor de Pasti.

Jos uscaturile!

De cind cu vintul din ultimele zile, care a ravasit zdravan coroana copacilor din municipiu, autoritatile craiovene s-au gindit sa „coafeze“ cit mai scurt crengile, ca sa-i fereasca pe trecatori de surprize neplacute. Primii care au suferit operatiunea de scurtare a crengilor au fost copacii care marginesc aleile din Parcul „Romanescu“, urmind ca actiunea sa fie extinsa si in alte cartiere ale municipiului.

225 de tone de ingrasaminte au ajuns in Mehedinti

Aproximativ 225 de tone de ingrasaminte, acordate gratuit pentru producatorii agricoli din judetul Mehedinti, au ajuns ieri in gara Simian. Intreaga cantitate a fost distribuita locuitorilor din comunele Livezile, Ciresu si Corlatel, in prezenta reprezentantilor Directiei Generale pentru Agricultura si Industrie Alimentara(DGAIA) Mehedinti. „Miercuri, la Strehaia vor mai sosi 250 de tone de ingrasaminte. Pina acum am primit 3.650 de tone de ingrasaminte, dar mai avem de primit diferenta pina la 4.900 tone“, a spus Alexandru Boruga, directorul general al DGAIA Mehedinti.

Accidente cauzate de caderi de pietre

Doua autoturisme au suferit avarii in noaptea de simbata spre duminica, dupa ce au fost lovite de pietrele desprinse de pe versantii de pe Drumul National 6, pe raza localitatii Gura Vaii, judetul Mehedinti. Incidentele s-au petrecut in jurul orei 3.30 si nu s-au soldat cu victime. Angajatii de la Drumuri Judetene au intervenit in zona Gura Vaii pentru deblocarea si curatarea DN6. La Drobeta Turnu Severin s-au inregistrat precipitatii de 44 de litri pe metrul patrat, la Sisesti- 48,8 litri, la Brosteni- 26,3 litri, la Tirmigani- 45 litri. Debitul fluviului Dunarea, la Portile de Fier I, este de 5.194 de metri cubi pe secunda.

Exit mobile version