Acasă Actualitate Reparatiile la Spitalul Judetean – din fondul de rezerva al guvernului

Reparatiile la Spitalul Judetean – din fondul de rezerva al guvernului

Dupa ce un an au discutat despre stingerea datoriilor Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO) catre Casa de Asigurari de Sanatate prin efectuarea de reparatii la Spitalul Judetean, autoritatile din Gorj cauta acum bani in fondul de rezerva al guvernului.

In luna martie a anului trecut, CNLO a inceput lucrarile de modernizare si dotare a Spitalului Judetean, care au fost incheiate la inceputul lunii martie. Acestea s-au facut prin compensarea datoriilor pe care CNLO le are catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Gorj.

CNLO este datornic

de top la CAS

Jumatate din sectiile Spitalului Judetean au fost complet refacute si dotate cu paturi noi, insa autoritatile judetului trebuia sa faca rost de bani pentru a finaliza reparatiile.

„Am discutat la Ministerul Finantelor aceasta problema. Va fi promulgata o hotarire de guvern privind repararea si dotarea Spitalului din Tirgu Jiu, prin care sa se suplimenteze cu 37 de miliarde de lei bugetul spitalului din fondul de rezerva al guvernului. Dupa aceasta, spitalul va achita CNLO banii, iar CNLO va achita datoria la CAS“, a afirmat Ion Calinoiu, vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj.

Presedinta CJAS Gorj, Speranta Vina, a spus ca pina in prezent CNLO a acumulat o datorie la CAS de 1.600 de miliarde de lei, reprezentind debite plus majorari si penalitati.

Pentru ca Spitalul Judetean a trecut in subordinea consiliului judetean, autoritatile nu au gasit inca o solutie pentru a se putea continua lucrarile la spital prin compensarea datoriilor.

Exit mobile version