Acasă Actualitate Stiri pe scurt

Stiri pe scurt

Instalatie „capusa“ pe magistrala de motorina Craiova – Pitesti

Politistii din Slatina au fost sesizati, in urma cu doua zile, de citiva angajati ai societatii comerciale CEREALCOM SA Slatina, ca pe conducta magistrala de motorina Craiova – Pitesti, in zona silozului, era montata o instalatie artizanala prin care se sustragea combustibil. In urma cercetarilor a fost identificat Georgica S., de 35 de ani, din Slatina, ca fiind autorul respectivei instalatii, precum si al furtului. Hotul lucra in cadrul societatii CEREALCOM ca mecanic de locomotiva, iar prin conducta „capusa“ a reusit sa sustraga aproape 700 de litri de motorina, in valoare de aproximativ 14 milioane de lei. Motorina a fost sustrasa in perioada 28 februarie – 5 martie si urma sa fie comercializata la negru. Georgica S. a fost prezentat Parchetului de pe linga Tribunalul Olt, care a emis mandat de arestare preventiva pe 30 de zile. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate, iar cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Batrina accidentata la Vinatori-Mehedinti a decedat in spital

Victima accidentului de circulatie petrecut la sfirsitul saptaminii trecute pe raza localitatii Vinatori-Mehedinti a decedat la Spitalul Judetean. Gheorghita Stan, de 86 de ani, din localitate, a fost accidentata in momentul in care s-a angajat fara sa se asigure in traversarea Drumului National 56. Femeia a fost lovita de un autoturism Daewoo, inmatriculat in Bucuresti, proprietatea societatii comerciale Standard Nutritia SRL, condus imprudent de Cristian Mazilu, de 25 de ani, din Drobeta Turnu Severin. Potrivit comisarului sef Gheorghe Neagu, de la Serviciul Politiei Rutiere Mehedinti, la finalizarea expertizei efectuate de politisti, se va stabili gradul de vinovatie al fiecarei persoane implicate, iar soferul imprudent va fi cercetat pentru ucidere din culpa.

Evaziune fiscala de 13,8 miliarde la o firma din Strehaia

Comisarii Garzii Financiare Mehedinti au descoperit, in urma unui control efectuat la mai multe societati din orasul Strehaia, afaceri ilegale cu zeci de tone de carburanti. Potrivit comisarului-sef, Emil Ghelner, SC TAO COMPANY SRL Strehaia s-a aprovizionat, in luna mai 2002, cu peste 82 de tone de motorina, cantitate ce nu a fost evidentiata in contabilitate, la fel ca si veniturile rezultate in urma tranzactiilor comerciale ulterioare. „Societatea strehaiana a cumparat motorina si a comercializat-o mai departe, catre diverse firme din tara, desi nu detinea depozit de carburanti sau statii de distributie a motorinei“, a spus Emil Ghelner. Prejudiciul cauzat statului se ridica la 13,8 miliarde de lei, iar dosarul a fost inaintat Parchetului Mehedinti.

Au sustras energie electrica in valoare de peste 16 milioane de lei

Patru mehedinteni s-au ales cu dosare de urmarire penala, pentru savirsirea infractiunii de furt de energie electrica. Ei au fost depistati de echipele de specialisti de la sucursala ELECTRICA Drobeta Turnu Severin, care, insotite de jandarmii mehedinteni, au efectuat controale in Vinju Mare si Baia de Arama. Au fost depistate patru nereguli la consumatorii casnici si patru furturi de energie electrica. Valoarea energiei sustrase din reteaua de alimentare se ridica la peste 16 milioane de lei. „S-au recuperat 5.789 kWh. Persoanele gasite cu nereguli va trebui sa-si refaca instalatia electrica in regim securizat, pe cheltuiala proprie, iar dosarele vor fi inaintate politiei“, a spus inginer Marin Patrut, de la Serviciul de Furnizare a Energiei Electrice, din cadrul sucursalei ELECTRICA Drobeta Turnu Severin.

Doi vecini din Serbanesti au ramas fara gospodarii

Pompierii din Olt au stins in week-end-ul trecut trei incendii. Cei din subunitatea Caracal au fost chemati sa intervina vineri, 4 aprilie, in jurul orei 13.30, in localitatea doljeana Leu. Petre P. a facut focul prea aproape de furaje, care au luat foc si astfel au ars pina la sosirea pompierilor acoperisul unei bucatarii de vara si cel al unui sopron, trei tone de furaje si doua tone de griu. In aceeasi zi, in jurul orei 16.00, pompierii din Scornicesti au fost solicitati pe raza localitatii Constantinesti. Flacarile cuprinsesera peste sapte hectare de litiera a unei paduri care apartine Ocolului Silvic Slatina. Cauza incendiului a constituit-o probabil neglijenta unei persoane necunoscute, care a facut focul in apropierea padurii. Duminica, 6 aprilie, Alex C. din comuna Serbanesti a lasat nesupravegheat un foc si astfel a ars toata agoniseala de o viata pe care o avea in gospodarie. Pina la venirea pompierilor, focul s-a extins chiar si la vecinul sau Marin M., caruia i-au ars cinci tone de furaje, lemnele de foc pe care le mai avea si o anexa a gospodariei. Pompierii slatineni au spus ca, din cauza distantei mari pe care au avut-o de parcurs pina in localitatea cu pricina, cind au ajuns au reusit sa mai salveze doar locuintele celor doi cetateni.

IPS Teofan va sarbatori la Tirgu Jiu Inaltarea

Mitropolitul Olteniei, Inalt Prea Sfintia Sa Teofan Savu, se va afla pe 5 iunie la Tirgu Jiu, unde va sarbatori Inaltarea Domnului Iisus Hristos si Ziua Eroilor. Pentru a pregati momentul, conducerea Prefecturii Gorj a solicitat Arhivelor Nationale informatii despre cum se desfasura in trecut aceasta sarbatoare. Mitropolitul Teofan va reveni la Tirgu Jiu pe 8 iunie, pentru a insoti o delegatie condusa de Patriarhul Teoctist, alaturi de care va fi prezent si Patriarhul ecumenic al Greciei.

Turistii din Baile Herculane sint terorizati de ciinii vagabonzi

Locuitorii si turistii din Baile Herculane sint terorizati de haitele de ciini vagabonzi, care au pus stapinire, de citeva zile, pe statiunea de pe Valea Cernei. Potrivit primarului localitatii, Ioan Popovici, maidanezii ii ataca pe trecatori, in plina zi: „De acelasi lucru se pling turistii veniti la tratament, care spun ca patrupedele isi fac veacul in preajma ghenelor de gunoi ale hotelurilor la care sint cazati. Pina in prezent nu ne-am confruntat cu o astfel de situatie, ceea ce confirma declaratiile unor localnici, cum ca acestia au fost adusi de undeva, din afara localitatii. Exista martori care sustin ca au vazut, pe drumul care leaga statiunea de Baia de Arama – Mehedinti, un camion din care s-au descarcat zeci de ciini vagabonzi“. Primaria din Baile Herculane va demara, in aceasta saptamina, actiunea de prindere a ciinilor, pentru a reda linistea locuitorilor si turistilor veniti la odihna si tratament.

Mii de hectare de culturi din Mehedinti au fost afectate

Peste 4.000 de hectare cultivate cu griu, din Mehedinti, au fost afectate de iarna prelungita, dintr-o suprafata totala insamintata cu aceasta cultura, de 54.000 de hectare. Potrivit directorului general al Directiei de Agricultura si Industrie Alimentara (DGAIA) Mehedinti, Alexandru Boruga, starea de vegetatie a culturilor a avut de suferit din cauza alternantei de temperatura. La cultura de orz, din suprafata insamintata de 4.500 de hectare, peste 1.500 de hectare au fost afectate si trebuie reinsamintate. „La rapita, din cele 880 de hectare, peste 330 de hectare au avut de suferit din cauza temperaturilor scazute, adica aproximativ 30% din intreaga suprafata“, a spus Alexandru Boruga.

O ziarista revendica groapa de gunoi

Terenul pe care este amplasata groapa de gunoi a orasului Tirgu Jiu este revendicat de o ziarista. Mariana Medrega, directoarea unui saptaminal local, cere primariei sa-i restituie terenul, nefiind dispusa sa accepte altceva in schimb. Aceasta sustine ca are acte de proprietate pe 6.000 de metri patrati din terenul respectiv. „Pot dovedi cu un act de vinzare cumparare cu clauza de intretinere ca suprafata respectiva imi apartine. Inainte de a-mi restitui terenul, primaria va trebui sa-l curete pentru ca nu l-a gasit asa. Treaba lor unde transporta atita gunoi“, a declarat solicitanta.

Subiectele tip grila la matematica nu au fost usoare

Elevii din clasele terminale de liceu au sustinut luni, 7 aprilie, simularea examenului de bacalaureat la matematica. Subiectele au fost tip grila, identice pentru ambele specializari: matematica – informatica si stiinte naturale, desi corect ar fi fost sa existe doua variante de subiecte diferite. Coeficientul de dificultate a fost mediu, asa incit elevii puteau obtine cu usurinta nota sase, insa destul de greu nota maxima. Mai dificil a fost pentru elevii de la profilul umanist, care au optat pentru matematica in cadrul probei F (proba optionala – n.r.). Elevii de la liceele de prestigiu din Craiova s-au „delectat“ cu aceasta varianta de subiect, in timp ce pentru multi din alte licee, simularea la matematica a fost un calvar.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version