Acasă Actualitate Stiri pe scurt

Stiri pe scurt

Medici de familie cu venituri de zeci de milioane de lei

In judetul Mehedinti exista medici de familie care au venituri de pina la 50 de milioane de lei. Potrivit directorului Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti, dr. Gheorghe Bunciu, acestia provin din mediul rural: „Cei din mediul rural nu trebuie sa plateasca intretinere, chirie, lumina sau alte cheltuieli, pe care medicii de la oras trebuie sa le suporte si atunci pot cistiga 50-60 de milioane de lei pe luna. Sint insa si medici de familie care cistiga doua milioane de lei pe luna“.

Primarul din Crasna s-a apucat de scris

Primarul comunei gorjene Crasna si fostul primar al acestei localitati vor publica impreuna o culegere de creatii populare unica in zona Crasna – Novaci. Prefatata de Traian Danescu Mulerr, lucrarea „La poalele Paringului, izvoare de frumuseti“ reprezinta o ampla culegere de creatii care valorifica spiriul popular din Crasna si zonele de influenta: Musetesti, Novaci, Bengesti, Ciocadia si Sacelu. Dupa mai multi ani de preumblari, fostul primar al comunei Crasna, Stefan Danescu, cetatean de onoare al localitatii, profesor si interpret de muzica populara, a reusit ca alaturi de actualul primar, Iulian Bocse, tot interpret de muzica populara, sa editeze lucrarea sus-amintita. Alaturi de cei doi, la aparitia cartii si-a mai adus contributia si Pavel Nicovala, intreprinzator din zona. Primul care va achizitiona o mare parte a tirajului este Constantin Manta, edilul din Musetesti, comuna vecina, acesta considerind ca lucrarea ar putea fi o buna sursa de inspiratie pentru ceilalti primari din Gorj.

Au scapat cu viata dupa ce s-au rasturnat cu masina

Un accident de circulatie, in care trei tineri au scapat nevatamati dupa ce autoturismul in care se aflau s-a rasturnat de citeva ori pe cimp, a avut loc in noaptea de miercuri spre joi, in Mehedinti. Soferul Mihart Daniel, din Drobeta Turnu Severin, a pierdut controlul volanului pe DN 56A, pe raza localitatii Hinova, dupa ce unul dintre pneurile masinii a facut explozie. Autoturismul a iesit de pe partea carosabila si s-a rasturnat de mai multe ori, fara ca vreunul dintre pasageri sa fie ranit. Nu a fost exclusa posibilitatea ca soferul sa fi consumat bauturi alcoolice. Politistii Serviciului Circulatie din IJP Mehedinti au demarat cercetarile in acest caz, pentru a stabili cu exactitate imprejurarile producerii accidentului.

Nereguli la electrocasnice second hand si la detergenti

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au controlat unitatile care comercializeaza aparatura second-hand si detergenti. Au fost verificati 45 de agenti economici, care aveau expuse la vinzare aparate electrocasnice, iar in cazul a 27 dintre acestia au fost aplicate sanctiuni contraventionale, pentru nerespectarea legislatiei in vigoare. „Principalele deficiente descoperite, in cazul comercializarii aparaturii audiovideo si a produselor electrocasnice second-hand, au fost termenul de garantie si abaterile de informare a consumatorilor“, a spus Anastasia Horhoianu, inspectoare-sefa adjuncta a OJPC Mehedinti. Au fost opriti de la comercializare, in urma controalelor efectuate la 20 de agenti economici din Mehedinti, detergenti in valoare de 51 de milioane de lei. Pentru deficientele constatate, au fost aplicate 15 sanctiuni contraventionale, in valoare de 59 de milioane de lei.

Functionara CEC arestata pentru delapidare

O functionara din cadrul Agentiei CEC Novaci a fost arestata pentru delapidare, inselaciune in dauna avutului public, fals intelectual si uz de fals. Intre anii 2002 – 2003, Mariana Bold, de 35 de ani, si-a insusit mai multe sume de bani din depozitele populatiei, pe care le-a folosit in scop personal. Pentru a scapa de politie, Mariana Bold a fugit din Novaci, fiind gasita in urma cu citeva zile intr-un Spital de Neuropsihiatrie din Bucuresti. Functionara a fost prezentata Parchetului de pe linga Judecatoria Novaci, care a dispus arestarea preventiva pe 30 de zile. Prejudiciul creat a fost calculat la 1,4 miliarde de lei, politia desfasurind in prezent actiuni de identificare a persoanelor pagubite.

Urmarit de politisti, dupa ce a fugit de la locul accidentului

Politistii severineni au fost nevoiti sa urmareasca miercuri un conducator auto care a fugit de la locul accidentului. George Stancu, de 27 de ani, din satul Magheru, comuna Breznita de Ocol – Mehedinti, in timp ce conducea un autoturism ARO, pe bulevardul Alunis, din Drobeta Turnu Severin, a pierdut controlul asupra volanului si a intrat in coliziune cu un stilp de iluminat public. Tinarul, care nu avea permis de conducere, a parasit locul accidentului fara incuviintarea politistilor. George Stancu a fost urmarit de agentii de circulatie si retinut aproximativ 30 de minute. Potrivit comisarului Gheorghe Neagu, in acest caz a inceput urmarirea penala pentru conducerea autoturismului fara a poseda permis, si parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version