16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova controleaza regiile cu pierderi

Primaria Craiova controleaza regiile cu pierderi

RAT – 200 de disponibilizati

Dupa exemplul Regiei Autonome de Transport, Primaria Craiova a decis sa demareze controale la toate regiile din subordine, pentru a stopa pierderile anuale de sute de miliarde de lei, compensate prin subventii de la buget. Regia de Apa, Regia de Termoficare si Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) vor fi verificate de comisii ale primariei.

„Eu ma ocup de RAT si de Regia de Apa, urmind ca la celelalte doua regii echipele de control sa fie conduse de viceprimarul Antonie Solomon. In functie de rezultate, vom vedea ce masuri se impun, mai ales ca exista si propunerea ca unele dintre acestea sa fie comasate“, a declarat viceprimarul Mihai Dragu. In urma unui astfel de control, primaria a intocmit un raport controversat, din care reiese ca RAT are datorii care depasesc 23 de miliarde de lei. Chiar daca a contestat concluziile comisiei, directorul general al regiei, Iulian Ocroteala, a fost de acord sa ia masuri pentru reducerea cheltuielilor.

Ocroteala a precizat ca, una dintre masurile convenite cu primaria pentru stoparea pierderilor este concedierea a 200 din cei 1.300 de angajati, citi are aceasta regie in prezent: „Am luat niste masuri draconice, dar am fost nevoiti, din cauza ca anul acesta subventia primita de la primarie a fost de trei ori mai mica fata de anul trecut. Disponibilizarile se fac impreuna cu sindicatele, in toate sectoarele de activitate si deja s-au intocmit formele prin Directia Muncii“.

Din cauza restantelor populatiei si ale agentilor economici, pierderi insemnate inregistreaza si alte doua regii, cea de apa si cea de termoficare. Asa cum reiese din raportul financiar-contabil inaintat consiliului local, in prezent singura regie pe linia de plutire este RAADPFL, care a incheiat anul 2002 cu un profit de 2,3 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS