13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri pe scurt

Gluma lui Adrian Nastase: „A cazut guvernul“

Tinerii din Delegatia Permanenta a Tineretului Social Democrat au luat ieri locul ministrilor din guvernul lui Adrian Nastase. Victor Ponta, presedintele TSD si seful corpului de control al premierului, l-a detronat pe Octav Cozminca, ministrul administratiei publice, in timp ce ministru de finante a fost numit Claudiu Manda, presedinte al filialei teritoriale Dolj, care l-a inlocuit pe ministrul Mihai Tanasescu. Manda ne-a declarat: „Initial, ne-am gindit ca ziua de 1 aprilie ar fi numai buna sa facem acest exercitiu si gluma a prins. Toata lumea a fost invitata la sedinta de guvern prezidata chiar de Adrian Nastase, fara sa banuiasca nimic. Potrivit scenariului, sedinta se desfasura in 2007, cind Romania fusese deja admisa in Uniunea Europeana si fiecare din cei 18 ministri trebuia sa initieze proiecte conform portofoliului pe care il primise. Eu l-am avut pe cel de la Ministerul Finantelor si am propus, pentru inceput, generalizarea impozitului pe profit, in sensul sa nu taxam prea mult intreprinderile mari“. Ministrul de finante de ieri s-a declarat multumit de prestatia lui Adrian Nastase, care nu numai ca nu a tratat jocul tinerilor pesedisti ca o gluma de 1 aprilie, dar le-a si promis acestora ca, macar o data pe luna, pot sa discute cu adevaratii ministri, in ideea ca poate vin cu idei bune.

Glumita de 1 aprilie

Ca in fiecare an, cotidianul nostru a pregatit si ieri o pacaleala de 1 aprilie pentru cititorii sai. De aceasta data, a fost vorba despre 15 profesori din Dolj care ar fi intrat in atentia politiei pentru ca primeau ilegal spor de rural. Credem ca toti cei 15 dascali vizati din Racari si Fratostita au avut simtul umorului si nu s-au apucat sa-si impacheteze lucrurile pentru a se pregati de puscarie. Daca si-au dat seama ca a fost o gluma nevinovata, ii felicitam. Daca nu, inseamna ca nu au umor, iar noi n-avem nici o vina.

Mischie ii face caraghiosi pe politistii de la IGP

Nicolae Mischie, seful PSD Gorj, a declarat, in conferinta de presa a partidului, ca asteapta sa fie anchetat de oricine doreste sa verifice modul in care si-a achizitionat arma de vinatoare Baikal. Seful PSD Gorj a fost acuzat ca a introdus ilegal in tara arma cumparata din Elvetia. La ancheta efectuata de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, s-a dispus neinceperea urmaririi penale, insa dosarul a ajuns in cele din urma la Inspectoratul General de Politie (IGP) Bucuresti. „Mie imi da voie legea sa am doua arme de acelasi calibru. Daca era ceva real, statea politia sa doarma? Eu las legea sa vorbeasca… Pe mine nu m-a contactat nimeni de la IGP. Sa vina sa ma contacteze! O sa rida si o sa vada ca sint caraghiosi. Se fura bancile in tara asta si se leaga de arma mea“, a spus Mischie.

Peste 500 de elevi au picat pretestarea la capacitate

Peste 3.300 de elevi ai claselor a VIII-a din judetul Olt au sustinut la sfirsitul saptaminii trecute simularea examenului de capacitate.

O treime dintre ei au dat examen la limba si literatura romana, sapte obtinind note de zece, peste 1.100 de candidati au dat examen la matematica, dintre care doi au luat nota maxima, iar ceilalti, la istorie si geografie, dintre care opt au obtinut note de zece. 527 de elevi nu au reusit sa ia note de trecere la aceasta pretestare. La examenul de capacitate de anul trecut, aproximativ 400 de elevi au obtinut medii de 9 si 10, majoritatea au avut medii intre 5 si 6, iar 1.000 au picat acest examen. Elevii olteni au avut cele mai mici note la proba de limba romana, iar cele mai mari, la istorie si geografie. Pentru acest an au fost stabilite 23 de centre de examinare, cu sase mai putine decit anul trecut, si doua centre zonale de evaluare.

Masina Adevarului

Masina Adevarului de miine, prezinta un caz socant, desprins parca din filmele de groaza, despre o tinara din Bucuresti, care a fost sechestrata si obligata sa se prostitueze trei ani.

Pe 6 martie 2003, o echipa de politisti mascati din cadrul Politiei sectorului 5 a descins in forta intr-o garsoniera din Bucuresti, unde traiau doua proxenete, doua fete tinere si sase ciini. A doua zi, jurnalele de stiri prezentau pe larg cazul fetelor, de 22 de ani, care fusesera sechestrate si obligate sa se prostitueze. Cazul a devenit mai dramatic citeva zile mai tirziu, cind una dintre cele doua fete salvate de politisti a murit in spital din cauza batailor la care fusese supusa. Singurul martor care poate ajuta la condamnarea celor doua proxenete este cea de-a doua fata, care vine joi seara, 3 aprilie, la emisiunea Masina Adevarului. Fiind implicata in procesul impotriva proxenetelor, s-au luat toate masurile pentru protectia ei: fata a fost filmata in penumbra si nu i s-a dezvaluit numele. De-a lungul intregii emisiuni, „Alina“ face dezvaluiri socante despre viata ei din ultimii trei ani. Masina Adevarului va demonstra daca, intr-adevar, a fost sechestrata si obligata sa se prostitueze sau a stat acolo de bunavoie.

Expozitie de sculptura la Craiova

La galeriile de arta din Craiova va avea loc astazi deschiderea unei expozitii de sculptura. Autoarea lucrarilor, Ioana Fluerasu, este absolventa a Facultatii de Arta din cadrul Universitatii Bucuresti. Ea le va prezenta iubitorilor de frumos mai multe sculpturi in bronz, lut, gips, dar si lucrari abstracte. „De cele mai multe ori, temele pe care le abordez sint rezultatul unor idei de moment, sursa inspiratiei fiind natura. Pasiunea pentru arta o am in copilarie, iar pentru mine acest mod de exprimare al interiorului meu reprezinta comunicarea cu lumea“, a spus Ioana Fluerasu. Usile galeriilor de arta se vor deschide la ora 18.30.

Severinenii au aniversat 70 de ani de la nasterea lui Nichita Stanescu

Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National, Casa Municipala de Cultura, alaturi de institutiile de invatamint din Drobeta Turnu Severin au aniversat luni, la Palatul Cultural „Theodor Costescu“ , 70 de ani de la nasterea poetului Nichita Stanescu. In cadrul manifestarii, la care au fost prezente personalitati din cultura mehedinteana, a avut loc si un concurs literar, la care au participat elevii Liceelor „Gheorghe Titeica“, „Stefan Odobleja“ si ai Colegiului National „Traian“. Totodata, la Biserica Grecescu din municipiu a avut loc o slujba dedicata memoriei poetului Nichita Stanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS