6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSapte cadre medicale au fost penalizate

Sapte cadre medicale au fost penalizate

Comisia de evaluare a spitalelor din Gorj, formata din specialisti din Ministerul Sanatatii si Familiei, a sanctionat sapte medici si asistente din Spitalul Judetean pentru lipsa igienei constatate in mai multe sec’ii. Doctorul Dumitru Patrascoiu, seful Sectiei obstetrica ginecologie I, si doctorulul Peter Lukacs, seful Sectiei obstetrica ginecologie II, au fost penalizati cu reducerea cu 10%, timp de trei luni, a indemnizatiei de conducere, iar Ileana Dochin, asistenta sefa la ginecologie I, a fost retrogradata din functie. Maria Zegrean, medic primar la Sectia neurologie, a primit un avertisment scris, iar asistenta sefa Zina Sprincenatu a fost penalizata cu reducerea salariului cu 5%, pe trei luni. Doctorita Vasilica Ionescu, sefa Sectiei boli infectioase, si asistenta sefa Iuliana Tutuianu au primit avertismente scrise.

„Pe ansamblu am iesit bine“

Conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Gorj a declarat ca sanctiunile au fost aplicate. Purtatorul de cuvint al DSP, doctorul Ion Gheorghitoiu, a precizat ca sanctiunile au fost bine venite si ca, in anumite cazuri, cadrele medicale au neglijat intentionat curatenia in sectii.

„Pe ansamblu, am iesit bine. Comisia respectiva a dat sanctiunile pentru mizeria gasita in unele sectii. Reprezentantii comisiei au mai fost nemultumiti si de modul in care era organizat spatiul in sectiile unde au fost aplicate sanctiunile. Eu cred ca medicii au lasat intentionat mizerie pentru a arata comisiei de la Minister cum stau cu adevarat lucrurile in sectie si care sint conditiile in care se lucreaza acolo. Stiu ca au existat nemultumiri in ceea ce priveste reducerea numarului de patruri. Au protestat fata de acest lucru si nu au mai maturat“, a declarat Ion Gheorghitoiu, purtatorul de cuvint al DSP Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS