Acasă Actualitate Stiri pe scurt

Stiri pe scurt

Inca cinci miliarde de lei bagate… in gropi!

Rectificarea de buget le-a adus autoritatilor craiovene peste sase miliarde de lei, pe care edilii le-au si distribuit: cinci miliarde pentru „plombarea“ gaurilor din asfalt, iar diferenta de bani va fi alocata pentru achitarea venitului minim garantat, pentru saracii Craiovei. Comparativ insa cu necesarul, cele cinci miliarde de lei nu vor ajunge decit sa „umple“ citeva gropi, situate mai central!

Ziua Mondiala a Teatrului, sarbatorita la Turnu Severin

Ziua Mondiala a Teatrului, sarbatorita de comunitatea internationala pe 27 martie, va fi marcata si in Drobeta Turnu Severin, in cadrul unui proiect initiat, lansat si sustinut de Centrul Cultural Mehedinti si Fundatia pentru Tineret Mehedinti. Pe parcursul a doua zile, se vor desfasura mai multe manifestari artistice. „La Casa Tineretului, in seara zilei de 27 martie, va avea loc premiera spectacolului CARAGIALETA, o adaptare pentru scena, dupa texte care apartin lui Serban Hoarta. La acest spectacol va participa si autorul textului, fiind o opera inspirata din Caragiale. Ca invitati speciali ii vom avea, pe 28 martie, pe actorii Teatrului „I.D. Sirbu“, din Petrosani, care vor sustine trei reprezentatii cu piesa „Danila Prepeleac“, iar seara este programata piesa „Poveste din Hollywood“, in distributia careia se regasesc si doi actori ai Nationalului craiovean, respectiv Valeriu Dogaru si Iosefina Stoia“, a spus Dan Salapa, referent la Fundatia pentru Tineret Mehedinti.

91 de cadre de politie din Olt au fost inaintate in grad

Politistii din Olt au sarbatorit ieri Ziua Politiei Romane, in sala mare a Casei Tineretului din Slatina. La ceremonie au fost prezente autoritatile locale si judetene, precum si ministrul justitiei, Rodica Stanoiu. Cu aceasta ocazie, seful-adjunct al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Olt, comisarul-sef Nicolae Paltin, a anuntat avansarea in gradul urmator, la termen sau inainte de termen, a 91 de cadre, printre care s-au numarat seful IJP Olt, Florin Baicea, precum si seful Politei Rutiere Olt si cel al Politiei Bals. De asemenea, au fost acordate 276 de premii in bani, doua diplome de onoare pentru activitatea depusa in cursul anului trecut si doua diplome pentru doi colonei aflati in rezerva.

Curatenia de primavara – cu acordul prefecturii

Primarii celor 101 localitati din judetul Olt nu pot demara campania de curatenie de primavara fara a obtine anterior aprobarea prefectului Marin Diaconescu. Aceasta situatie a aparut dupa ce, in luna martie, prefectul a aprobat o hotarire prin care edilii din judet sint obligati sa-i prezinte un program amanuntit privind intretinerea, curatenia, infrumusetarea si buna gospodarire a localitatilor. Pina in prezent au primit „unda verde“ de la prefect pentru a incepe curatenia de primavara 31 de localitati, dintre care sapte sint orase. Edilii altor 21 de localitati s-au trezit ca prefectul le-a respins planurile pentru ca nu aveau termene precise de indeplinire.

Licitatie pentru traseele judetene de transport

La sediul Autoritatii Rutiere Romane (ARR) Mehedinti au avut loc luni sedintele de atribuire a traseelor judetene de transport persoane, prin servicii regulate. Programul judetean de transport persoane asigura transportul calatorilor intre localitatile existente pe raza administrativ-teritoriala a judetului si a fost aprobat de Consiliul Judetean, la propunerea ARR Mehedinti. 42 de firme de transport din Mehedinti au cistigat licitatiile pentru traseele judetene. In cadrul desfasurarii licitatiei, nu au existat situatii in care pentru un traseu sa opteze cel putin doi solicitanti, caz in care s-ar fi procedat la o sedinta publica pentru stabilirea punctajului si s-ar fi departajat cistigatorul. „Criteriile pe baza carora au fost acordate punctele au fost anul de fabricatie a autovehiculului, modul de detinere a autovehiculului (proprietate, inchiriat sau leasing), vechimea pe traseu si confortul autovehiculului. Au ramas 42 de firme, in final, pentru care trebuie sa eliberam licentele de transport“, a spus Virgil Broasca, directorul ARR Mehedinti. Taxa de licenta de transport este de 300.000 de lei pe an.

Cind trei se cearta e tentativa de omor

O cearta pe ulita satului s-a sfirsit cu internari in spital in regim de urgenta si cu arestari pentru tentativa de omor. Comuna Cetate- Dolj a devenit luni scena unei incaierari demne de filmele western. Cei care au pornit scandalul au fost Ovidiu Matei, Eugen Matei, de o parte, si Dobrin Iancu, de cealalta. Cum ziua abia incepuse si, cu ea, saptamina, eroii erau inarmati cu forte proaspete. Asadar, n-au vrut sa se lase cu una, cu doua, oferindu-le satenilor porniti la trebi momente prelungi de delectare.

Pe doi dintre spectatori – Ionica si Nicolae Vasile – nu i-a lasat insa inima sa-si vada consatenii omorindu-se intre ei. Asa ca au intervenit prompt, pentru a aplana conflictul – e adevarat, tinind partea lui Dobrin. Rezultatul a fost ca Nicolae si soata sa au fost cotonagiti pe cinste, cu o furca si-o cazma, chiar in mijlocul ulitei. De aici au fost transportati la spital – Nicolae, la Craiova, prezentind un serios traumatism cranio-cerebral acut deschis, cu riscul de a da ortul popii, iar Ionica, la Calafat, cu fractura la antebratul drept. O data cheful spart, in urma au ramas autorii – Ovidiu si Eugen Matei – sa raspunda in fata autoritatilor pentru savirsirea infractiunii de tentativa de omor.

Produse destinate copiilor, expirate

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au aplicat, in ultimele zile, amenzi contraventionale in valoare de aproximativ 70 de milioane de lei. Controalele au vizat in special unitatile de alimentatie publica din mediul rural. In localitatile Greci, Vinatori, Rosiori, Punghina si Obirsia de Cimp, inspectorii de la Protectia Consumatorului au constatat ca aproape toate produsele destinate copiilor, respectiv dulciuri, pufuleti, paste fainoase si bauturi racoritoare erau expirate. La toate cele 12 societati comerciale verificate au fost depistate abateri de la legislatia privind protectia consumatorului.

„In aceste zile, a fost finalizat si controlul privind modul de comercializare a produselor din carne de pasare. In urma celor 16 controale efectuate, am oprit de la comercializare produse in valoare de 23 de milioane de lei si am aplicat noua sanctiuni contraventionale, in valoare de 17 milioane de lei“, a spus Alin Nistoran, inspector-sef al OJPC Mehedinti.

Exit mobile version