10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Craiovenii nu isi mai cumpara case

Veniturile incasate de autoritatile locale din achitarea taxelor notariale au scazut drastic. Din bugetul estimat de 19 miliarde de lei, pentru primele trei luni ale anului, Serviciul de Taxe si Impozite Craiova nu a realizat decit 5,5 miliarde de lei. Specialistii considera ca acest lucru este cauzat de scaderea considerabila a numarului de tranzactii imobiliare.

Curatenia din gospodarii – verificata cu politia

Cristian Toader Pasti, primarul din Tirgu Carbunesti, va apela la ajutorul politiei pentru a verifica daca oamenii si-au facut curatenie in gospodarii. In actiunile de curatare a orasului, vor fi implicati toti cetatenii din oras si angajatii primariei care presteaza munci in folosul comunitatii. „Vreau sa avem cel mai frumos oras din judet. Noi nu am avut si nici nu o sa avem un plan de amenzi. Politia va penaliza acolo unde va gasi mizerie. Verificam si la poarta, si in curte. In casa nu intram. Poate numai daca o fi vreo doamna frumoasa cu cafea. Glumesc. Nu se pot prinde voturi asa. Sa fim seriosi“, a declarat primarul.

Ministrul Miron Mitrea vine astazi la Craiova

Ministrul lucrarilor publice, transporturilor si locuintei, Miron Mitrea, vine astazi la Craiova, pentru inaugurarea primelor trei scari de bloc din locuintele sociale ANL, situate in cartierul Craiovita Noua. Ministrul va sosi in Banie, in jurul orei 10.00, deplasindu-se pe calea ferata cu automotorul personal. El va inmina cheile a 40 de apartamente sociale si 46 de locuinte pentru tineret, construite din fondurile ANL, dupa care va vizita si alte obiective, printre care investitia intr-un camin de pe bulevardul Riului si punerea pietrei de temelie la noua sala de sport a Liceului Sportiv „Petrache Triscu“. Dupa discutii cu Delegatia Permanenta a PSD Dolj, la sediul partidului, si o scurta conferinta de presa, Miron Mitrea va pleca spre Tirgu Jiu.

Oltenii maninca mult si bine

Oltenia se situeaza printre zonele cu nivel de trai scazut, fiind regiunea cu cele mai mici venituri banesti pe cap de locuitor. Cu toate acestea, oltenii maninca cel mai bine, atit din punct de vedere calitativ, cit si cantitativ. La aceasta concluzie au ajuns specialistii in statistica, studiind coordonatele nivelului de trai in regiunea sud vest Oltenia, in functie de veniturile si cheltuielile populatiei, in raport cu celelalte zone ale tarii. Cheltuielile pentru consumul alimentar se situeaza, in Oltenia, la aproximativ 60% din totalul veniturilor, iar consumul mediu zilnic pentru o persoana este de 2.506 calorii, superior atit nivelului national, cit si al celorlalte regiuni.

Campanie de informare pentru elevii severineni care implinesc 14 ani

Biroul de evidenta populatiei Drobeta Turnu Severin are, in prezent, in evidente 1.500 de copii care in acest an vor implini virsta de 14 ani si pentru care trebuie eliberate carti de identitate. Pentru a nu-i impiedica pe acestia in procesul de invatamint, avind in vedere apropierea examenului de capacitate, cadrele Biroului au luat initiativa de a merge in scoli, pentru a-i intocmi fiecarui copil in parte formularele de eliberare a cartilor de identitate. Profesorii de la scolile severinene au inceput deja o campanie de informare a elevilor, pentru ca acestia sa aiba la ei toate actele necesare, astfel incit actiunea politistilor sa se desfasoare fara greutate. Cu acordul asistentilor maternali, si minorii care in acest an vor implini 14 ani si care sint dati in plasament vor putea obtine acte de identitate cu acelasi domiciliu cu cel al persoanelor care ii ingrijesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS