3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Medicina naturista

Ceai antireumatic

Reumatismul este o boala care afecteaza incheieturile si uneori musculatura corpului, manifestindu-se prin dureri mari. Consultarea medicului este absolut necesara pentru a stabili cauzele care provoaca reumatismul si tratamentul necesar. Consumind trei cani de ceai pe zi, din amestec de coada-calului, frunze de frasin, de mesteacan, flori de soc, fructe de ienupar, teci de fasole si coaja de salcie, o parte din toxinele care intretin focarul reumatismal vor fi eliminate, iar starea de sanatate se va ameliora.

Uleiul de masline cu usturoi trateaza otita

Peste o capatina de usturoi, pisata, se toarna ulei de masline cit sa o acopere de un deget. Amestecul se fierbe la bain-marie timp de o ora. Dupa fierbere, se strecoara si se pastreaza intr-un borcanel la frigider. Pentru tratament, dupa ce a fost incalzit, se pun cu pipeta doua picaturi de ulei in urechea afectata, apoi se introduce un tampon de vata. Procedura se repeta din ora in ora, pina la disparitia completa a simptomelor.

Ceapa – o „farmacie“ naturala

Ceapa contine hidrocarburi, substante azotoase, pectina, celuloza, vitamine C, B1, B2, B6, E, caroten, fermenti, grasimi eterice, acizi organici, fosfor si iod. Folosita ca aliment, mentine tonusul organismului, mareste apetitul, usureza digestia. Ceapa este un bun antiseptic, antisclerotic, antidiabetic, calmant, purgativ si are actiune antihelmintica. Ceapa micsoreaza sensibilitatea alergica, stimuleaza sistemul nervos si ajuta la schimbul de substante in organism. Procentul mare de substante biologice active pe care ceapa le contine face ca aceasta sa ajute la urgentarea vindecarii anumitor suferinte. Este foarte indicata in cazurile de gripa, anghina, tuberculoza, tratarea pielii si a mucoaselor. Zincul si seleniul sint doua din elementele chimice continute de ceapa. Zincul regleaza apetitul sexual, iar insuficienta de seleniu poate provoca infarct miocardic sau cancer la prostata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS