10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersonalul TESA din Gorj ameninta cu masuri dure de protest

Personalul TESA din Gorj ameninta cu masuri dure de protest

Consiliul Local Runcu a aprobat concedierea a 27 de salariati de la Caminele Suseni si Dobrita

Conducerea sindicatelor TESA, care apartin unitatilor sanitare, va trece la masuri dure de protest daca nu va fi satisfacuta o lista de revendicari care a fost intocmita in aceasta saptamina. Ion Maruta, liderul Sindicatului Personalului de Administratie din Unitatile Sanitare ale judetului Gorj, a spus ca solicitarea principala este pastrarea locurilor de munca, dar si majorarea salariilor cu 30%, acordarea celui de-al 13-lea salariu restant din 2002, acordarea tichetelor de masa, eliminarea inechitatilor salariale dintre personalul TESA si personalul medico-sanitar cu studii similare, precum si acordarea in continuare a biletelor de odihna si tratament cu pret redus.

Salariatii de la Suseni si Dobrita nu stiu incotro sa o apuce

27 de salariati de la Caminele de batrini de la Suseni si Dobrita trebuie sa fie trimisi acasa. Consiliul Local Runcu, pe raza careia se afla cele doua unitati, a aprobat reducerea schemei de personal cu 27 de posturi. Pentru ca, la momentul in care s-a votat hotarirea de consiliu, angajatii erau in conflict de munca, sindicatele s-au opus acestei reduceri. In cadrul ultimei sedinte a Comisiei de Dialog Social, primarul comunei Runcu, Nicolae Caramete, a spus ca reducerea de personal se impunea si din cauza costurilor ridicate pentru functionarea Caminelor pentru asistati si pentru plata personalului.

„Neavind cu ce sa platim salariile angajatilor de la Dobrita, am fost nevoiti sa luam 100 de milioane de lei din bugetul celor de la Suseni. Nu mai au bani pentru salariati. Tot de la Suseni vom mai transfera alte 700 de milioane de lei“, a declarat Nicolae Caramete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS