21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuitorii din Tirgu Jiu nu-si mai achita intretinerea

Locuitorii din Tirgu Jiu nu-si mai achita intretinerea

Numeroasele ordonante privind acordarea ajutoarelor pentru caldura au bulversat atit administratiile locale, cit si populatia. Pentru ca din luna in luna legile se schimba, multi dintre locuitorii din Tirgu Jiu, racordati la sistemul termic al orasului, nu-si mai achita intretinerea. Oamenii spun ca ordonantele s-au schimbat de atitea ori, incit nici nu mai stiu din ce categorie fac parte si daca au dreptul sau nu la ajutoare. Multi dintre ei spera ca, pina la urma, vor fi scutiti de o parte cit mai mare din suma datorata. „De ce sa platesc atitea milioane si apoi sa aflu ca vecinul a primit ajutoare sau a fost scutit de plata. Astept sa se termine iarna si sa vedem ce se mai intimpla. Am eu timp la vara sa platesc“, a spus Alexandru Mitroi, locatar al Asociatiei nr. 56.

Consumatori mai putini, datorii la fel de mari

Ultima ordonanta care permite consumatorului sa plateasca pe parcursul anului facturile la intretinere i-a facut pe multi dintre locuitorii orasului sa amine ziua cind vor incepe sa-si achite restantele. Locatarii trebuie sa semneze acum alte contracte cu asociatiile, urmind sa primeasca ajutoare in functie de venituri. Reprezentantii primariei spun ca datele obtinute la anchetele efectuate pentru ordonanta precedenta vor fi folosite la stabilirea veniturilor medii pentru aplicarea noii ordonante. „S-au alcatuit comisii care au mers prin blocuri pentru a-i convinge pe oameni sa plateasca. Toate sint bune si frumoase pina in momentul in care trebuie sa scoata banii din buzunar. Unii nu au, altii nu vor“, a spus viceprimarul Gabriel Sanda.

Datoriile populatiei catre AQUATERM sint de 87 de miliarde de lei. Suma este aproximativ aceeasi cu cea din iarna precedenta, desi numarul consumatorilor s-a redus la jumatate. „Este adevarat ca platesc mai putini consumatori, dar facturile fiind mai mari, incasarile sint aceleasi“, a spus Ion Popescu, directorul AQUATERM

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS