Flash

Elevii mehedinteni participa la „Euroscoala 2003“

Zece elevi ai Colegiului National „Traian“, din Drobeta Turnu Severin, participa in perioada 3 martie-10 aprilie la concursul „Euroscoala 2003“, organizat pe Internet de Parlamentul Europei, in colaborare cu reprezentantii Comisiei Europene din Madrid. Potrivit profesorului Florin Ghiocel, concursul este la cea de-a X-a editie si se adreseaza elevilor cu virste cuprinse intre 13 si 18 ani. Organizati pe echipe formate din zece copii si un profesor, elevii care s-au inscris in competitie au trecut de mai multe preselectii, temele concursului fiind „Calatorie virtuala prin cele 13 state candidate la UE“ si „Dezbatere asupra viitorului Europei“. Participantii la „Euroscoala 2003“ trebuie sa aiba cunostinte generale solide si sa stie cel putin o limba straina, competitia desfasurindu-se in spaniola, franceza, castelana sau basca. Cistigatorii concursului vor obtine, ca premiu, o vacanta de o saptamina la Strassbourg.

Reducere de 400 de paturi in spitalele din Gorj

Prefectul de Gorj, Toni Mihail Grebla, a anuntat in videoconferinta de ieri ca in spitalele din judet va avea loc o reducere de 400 de paturi. In acest fel, la nivelul judetului se va ajunge la 6,2 paturi la mia de locuitori, fata de 7,2 paturi la mia de locuitori cite sint in prezent. De asemenea, vor fi create sase-sapte saloane, totalizind 200 de paturi medico-sociale. In ceea ce priveste medicamentele gratuite si compensate, prefectul a atras atentia ca banii pentru acestea nu vor ajunge decit pina la jumatatea acestui an. „Pe bugetul actual, solicitam asigurarea fondurilor pentru medicamentele compensate si gratuite. Anul trecut am avut 100 de miliarde de lei. S-a facut o reducere cu 42%, adica am ramas cu 58 de miliarde de lei. Spre jumatatea anului, nu vom mai putea distribui medicamente gratuite si compensate“, a informat Toni Grebla. El a mentionat ca medicii de familie din Gorj beneficiaza in mod gratuit de spatiile unde isi desfasoara activitatea.

Proiect de infrumusetare a localitatilor din Olt

Primariile judetului Olt trebuie sa intocmeasca un proiect de infrumusetare a localitatilor pina pe 10 martie. Ordinul a fost emis de prefectul judetului la inceputul acestui an, iar prezentarile trebuie sa cuprinda proiecte pentru construirea, repararea si modernizarea drumurilor, a strazilor si trotuarelor, pentru mentinerea in stare corespunzatoare a spatiilor verzi si a locurilor de agrement si amenajarea si curatarea cursurilor de apa si a baltilor.

De asemenea, trebuie sa se ingrijeasca de conservarea si protectia mediului si de amenajarea de locuri speciale de depozitare si colectare a deseurilor menajere, precum si de organizarea de actiuni pentru salubrizarea localitatilor.

Instalatie „capusa“ pe magistrala de motorina Craiova – Pitesti

Politistii din Slatina au fost sesizati, acum doua zile, de citiva angajati ai societatii comerciale CEREALCOM SA Slatina, ca pe conducta magistrala de motorina Craiova – Pitesti, in zona silozului, era montata o instalatie artizanala prin care se sustragea combustibil. In urma cercetarilor a fost identificat Georgica S., de 35 de ani, din Slatina, ca fiind autorul respectivei instalatii, precum si al furtului. Hotul lucra in cadrul societatii CEREALCOM ca mecanic de locomotiva, iar prin conducta „capusa“ a reusit sa sustraga aproape 700 de litri de motorina, in valoare de aproximativ 14 milioane de lei. Motorina a fost sustrasa in perioada 28 februarie – 5 martie si urma sa fie comercializata la negru.

Georgica S. a fost prezentat Parchetului de pe linga Tribunalul Olt, care a emis mandat de arestare preventiva pe 30 de zile. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate, iar cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Exit mobile version