8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Stiri diverse

Pe 8 Martie, 324 de posturi pentru mehedintence

Femeile din judetul Mehedinti care nu au un loc de munca isi vor putea alege simbata unul din cele 324 de posturi ce vor fi oferite la bursa organizata cu ocazia zilei de 8 Martie, la Palatul Cultural „Theodor Costescu“, din Drobeta Turnu Severin. Potrivit reprezentantilor Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca(AJOFM) Mehedinti, locurile de munca vor fi oferite de cei 41 de agenti economici care si-au anuntat participarea. „Desi oferta este diversificata, numarul locurilor de munca disponibile pentru absolventele de institutii superioare este redus. Cu toate acestea, ne dorim sa participe cit mai multe femei, care sa negocieze direct cu angajatorii si sa primeasca un cadou frumos de ziua lor“, a spus Iustin Florescu, directorul AJOFM Mehedinti. Femeile vor putea alege intre cele 115 locuri de confectioner imbracaminte, 15 locuri de tricotori manual, 22 de timplari, 40 de locuri de agent asigurari, 9 – zidari, 8 – zugravi, 13 – brutari, 5 – cofetari, 18 – ospatari, 20 – taxatori, 2 – asistent medical si maseur, 2 – redactor, 19 – vinzatori, dar si din alte domenii de activitate.

Peste 7.000 de elevi olteni simuleaza bacalaureatul

Peste 7.000 de elevi ai claselor a XII-a din judetul Olt participa astazi la o simulare neoficiala a examenului de bacalaureat. Inspectorul adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Olt, Toma Pruna, a spus ca motivul pentru care simularea este neoficiala este faptul ca Oltul nu a fost ales printre cele sapte judete din tara unde acest examen a avut loc deja oficial, insa este obligatoriu ca o simulare sa aiba loc in fiecare judet. Probele dintre care elevii pot sa aleaga sint: romana, logica si organizarea, limba germana, economia, contabilitatea, resursele naturale si protectia mediului. Examenul este tip grila, iar rezultatele vor fi afisate in aceasta seara. Toma Pruna a spus ca obiectivele acestei simulari sint verificarea nivelului de cunostinte al elevilor, modul de organizare, precum si acomodarea elevilor cu atmosfera de examen.

Masuri de prevenire a poluarii

Societatile care asigura transportul carbunelui la Termocentrala Halinga, din judetul Mehedinti, va trebui sa ia masuri pentru prevenirea poluarii. Aceasta decizie a fost luata in urma unei intilniri intre reprezentantii Inspectoratului Judetean de Protectie a Mediului, Exploatarii Miniere Mehedinti si ai Serviciului Circulatie. Conducerea unitatii care asigura transportul carbunelui de la Mina Zegujani la Termocentrala Halinga a luat deja primele masuri privind curatarea carosabilului din vecinatatea minei. „Am stabilit cu reprezentantii societatilor de transport sa-si doteze autovehiculele cu prelata, pentru a preintimpina imprastierea prafului de carbune sau chiar a carbunilor, ceea ce ar afecta atit mediul, cit si siguranta circulatiei rutiere“, a spus Mihai Nicolae, comisarul sef al Garzii de Mediu Mehedinti. Serviciul Politiei Rutiere, Registrul Auto si Garda de Mediu Mehedinti vor demara, in perioada urmatoare, o actiune comuna, care are ca scop diminuarea poluarii in municipiul Drobeta Turnu Severin, provocata de gazele de esapament de la mijloacele de transport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS