10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePe strazile Craiovei au inflorit gunoaiele

Pe strazile Craiovei au inflorit gunoaiele

Mult trimbitata „luna a curateniei“ a inceput de citeva zile. Cu exceptia citorva persoane care se ocupa de curatarea pomilor si de maturatul strazilor, in oras nu se simte ca a demarat curatenia de primavara. Probabil ca autoritatile locale se gindesc ca martie este abia la inceput si apoi gunoaiele fac parte din peisaj. Chiar daca nu se rateaza nici o ocazie de a ni se promite strazi mai curate, orasul arata ca o platforma de gunoi.

Locuitorii de pe strada Almajului sint de-a dreptul revoltati. Si au si motiv.

„De la sarbatori nu am mai vazut masina de gunoi in zona. Nu se mai poate intra pe strada din cauza gunoaielor. Miroase de te scoate din minti. Toti ciinii vagabonzi s-au strins in jurul gunoiului. Este strigator la cer!“, spune revoltat Iamandita Moruzi.

Si ceea ce ii enerveaza si mai tare pe locuitorii din zona este faptul ca platesc taxa pentru ridicarea gunoiului. „Dar degeaba. Stam cu rahatul la nas. Si asta din cauza celor care nu au contracte cu salubritatea si isi arunca gunoiul menajer in strada, si din cauza celor de la societatea RETIM, care asteapta invitatie speciala pentru a-si face treaba“, a spus Ileana Patru.

Locurile virane de pe strada Toporasi s-au transformat in platforme de gunoi. Si nu de o zi, doua, cum s-ar crede, ci de luni bune. Numai ca nimanui nu-i pasa.

„Nici nu mai stim de cind nu am vazut o masina de gunoi trecind pe aici. Nu stim ce sa facem! Cui sa ne plingem?“, se intreaba Toma Gherghina, locuitor al strazii Toporas.

Intr-adevar, nu au cui. Si asta pentru ca de curatenia orasului se ocupa mai multe societati, iar primaria, cea care ar trebui sa ia masuri impotriva celor care nu isi fac datoria, admira cu nepasare mizeria din oras.

Reprezentantii Seviciului Public de Salubritate Craiova spun ca zona Toporasi si Almaj nu le apartine, dar pentru ca a demarat luna curateniei vor ridica gunoaiele din tot orasul. Cind? Cindva!

Ovidiu Vanghelie, seful Serviciului de gospodarire comunala din cadrul Primariei Craiova, spune ca deocamdata societatea RETIM nu poate fi trasa la raspundere ca nu se ocupa de curatenia stradala deoarece nu exista un contract intre primarie si societatea respectiva.

La intrebarea de ce primaria nu le aplica sanctiuni celor care depoziteaza resturile menajere pe domeniul public, nu a stiut nimeni sa ne raspunda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS