11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDudea l-a jefuit pe Dop

Dudea l-a jefuit pe Dop

• Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a dispus ieri arestarea preventiva a lui Ariton Dudea, din comuna Negoi, acuzat de tilharie in loc public • Dudea l-a jefuit pe Dop de 200.000 de lei din cauza ca n-a vrut sa plateasca pentru a i-o prezenta pe nepoata-sa Virgilia

Dumitru Dop, de 41 de ani, si Ariton Dudea, de 43 de ani, ambii din comuna doljeana Negoi, s-au intilnit in prima zi de martie la o crisma din sat. Intre doua tuici tainuite, Dop l-a intrebat pe Dudea daca nu i-o da pe nepoata-sa, Virgilia, de gagica. „De ce nu?“, s-a aratat bucuros Dudea. „Ba, da’ io n-o stiu pe nepoata-ta asta. Hai sa mi-o arati si mie!“, a solicitat Dop.

Zis si facut. Cei doi s-au ridicat de la masa si au dat sa plece. „Nu ne putem duce la ea cu mina goala, ca e 1 Martie, ia si tu o juma’ de tuica“, a spus Dudea, mai sensibil cu femeile. Dop s-a conformat si, cu dooj’ de mii, a achizitionat fiola cu pricina, primind si trei tigari rest.

„Scoate banii daca vrei femei!“

Pe drum, se trezeste spiritul de afacerist in Dudea: „Ba, da’ tu ce crezi, ca ti-o dau pe nepoata-mea gratis? Ca sa va fac cunostinta te costa 500.000, ca Virgilia e gagica faina!“. „N-am, ba, de un’ sa-ti dau atitia bani“, a replicat Dop, tinind grijuliu de sticla de tuica achizitionata pe post de martisor pentru potentiala sa iubita. „Scoate banii daca vrei femei!“, a strigat Dudea si a sarit la bataie in mijlocul ulitei, in plina zi.

Dupa ce apucasera sa se bumbaceasca oleaca, moment in care s-a spart si „martisorul“, localnicii au sarit sa-i desparta. Scapat din inclestare, Dudea i-a mai tras un pumn lui Dop. Apoi i-a luat acestuia din buzunarul pantalonilor suma de 198.000 de lei, basca geaca si fesul, dupa care a sters-o. S-a oprit la prima circiuma, unde, pentru ca era in bani,

s-a apucat sa-i cinsteasca pe „pretini“ cu delicatese: Alexandrion si pate de ficat la cutie.

Bumbacit, fara geaca, fara fes si cu banii luati, Dop s-a dus la politie si a depus plingere. Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a emis ieri, pe numele lui Ariton Dudea, un mandat de arestare pentru 30 de zile, sub acuzatia de tilharie in forma agravata, fapta sanctionata cu inchisoare de la cinci la 20 de ani. Dudea nu este la prima „vitejie“ de acest gen. El a mai fost condamnat la sapte ani inchisoare, tot pentru tilharie in loc public, din care n-a facut decit vreo patru, fiind eliberat conditionat in ianuarie 2002. Acum, va fi nevoit ca, pe linga pedeapsa pe care o va primi pentru tilharirea lui Dumitru Dop, sa efectueze si cei trei ani ramasi de la sanctiunea anterioara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS