17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDesi ar avea posibilitati

Desi ar avea posibilitati

Comisiile primariei craiovene trimise pe teren pentru anchete sociale in vederea aplicarii Ordonantei nr.6/2003, privind acordarea de facilitati populatiei pentru plata energiei termice, intimpina dificultati in realizarea programului.

In primul rind, o asemenea comisie trebuie sa efectueze circa 30 de anchete sociale pe zi. In al doilea rind, au fost situatii in care persoanele inventariate au refuzat sa declare veniturile sau bunurile fie din teama impozitarii, fie din lipsa actelor doveditoare. Nu in ultimul rind, unii refuza sa plateasca restantele intrucit ei nu beneficiaza de aceste facilitati.

O familie din Craiovita nu a mai platit intretinerea din 1975

Marian Giubelan, directorul Serviciului de coordonare a asociatilor de proprietari din Craiova, a precizat:

„Ordonanta care privea ajutorul pentru plata facturilor la energia termica a fost abrogata intre timp, in locul ei aparind alta. Datele furnizate de anchetele sociale au acum o importanta statistica. Din ele reiese ca 35% din populatia Craiovei este rau-platnica. Ma refer aici la cei care au datorii mai mari de cinci milioane de lei si mai vechi de trei luni. Unii nu platesc din neglijenta, altii, pur si simplu, din comoditate“.

Pe timpul desfasurarii anchetelor, oamenii primariei au intilnit si cazuri in care datoriile la intretinere ajungeau si la 70-90 de milioane de lei. Giubelan mai spune ca la aceste sume nu se putea ajunge decit daca intretinerea nu s-a platit deloc de mai multi ani, desi, dupa trei luni de neplata, asociatia are dreptul sa-l dea in judecata pe restantier. Cel mai interesant caz a fost cel al familiei Lungu, din cartierul Craiovita-Noua, care nu mai platise intretinerea din 1975.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS