6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccident de munca la DAEWOO

Accident de munca la DAEWOO

Un sofer de la DAEWOO Craiova a ajuns marti in stare grava la spital, dupa ce i-a explodat in fata roata de la masina.

Ion Croitoru, de 54 de ani, din Craiova, lucreaza de peste 30 de ani ca sofer in unitatea respectiva. Marti, in jurul prinzului, barbatul, ajutat de un coleg de serviciu, incerca sa schimbe o roata la camionul cu care transporta marfa, cind a explodat cauciucul:

„Am pompat in nestire pina a explodat roata. M-am trezit aruncat la pamint si nu imi mai simteam fata“. Croitoru a fost desfigurat de bucatile de cauciuc aruncate in urma exploziei. El a ajuns la scurt timp, cu o ambulanta a unitatii, la Spitalul de Urgenta din Craiova, unde a fost internat cu diagnosticul: traumatism craniofacial, fractura de mandibula si fractura de piramida nazala.

Conducerea DAEWOO a demarat o ancheta pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs accidentul de munca. Inspectorul Nicolae Paducel, din cadrul ITM Dolj, a declarat:

„S-au constatat incalcari flagrante ale normelor de protectie a muncii. Operatiunea respectiva trebuia efectuata in atelierul de reparatii al unitatii, in conditii corespunzatoare. Pina la definitivarea cercetarilor, cazul a fost inregistrat la noi ca accident cu incapacitate temporara de munca“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS