Acasă Actualitate Bilci la şedinţa Consiliului Local Slatina din cauza unui WC

Bilci la şedinţa Consiliului Local Slatina din cauza unui WC

Atmosferă incinsă joi, la şedinţa ordinară a Consiliului Local Slatina. Discuţiile s-au incălzit abia spre final, după ce majoritatea proiectelor de hotărire au fost adoptate ca de obicei – „pe bandă“. Subiectul: includerea in circuitul bunurilor aparţinind domeniului public a unui imobil reprezentind un WC ecologic şi inchirierea acestuia prin licitaţie.

„Hopa-Mitică“ al Consiliului Local Slatina

Imediat după citirea proiectului de hotărire, consilierul şi preşedintele PNL Olt, Ioan Ciugulea, a cerut să vorbească. Pentru că primarul Gheorghe Păunescu a lipsit, acesta s-a adresat in special celor doi „vici“, Marin Postolache şi Ion M. Ion.

„Domnilor viceprimari, aş dori să ştiu dacă acest grup sanitar are sau nu autorizaţie de construire, carte funciară şi toate cele“.

„Domnule Ciugulea, acest WC nu are nevoie de aşa ceva. Ne-a parvenit in urma unui act de donaţie din partea unui agent economic care l-a construit cu 500 de milioane de lei. Nu l-am mai pus să facă şi documentele pe care le-aţi cerut Este un WC modern, ecologic, mobil, şi a fost in locul unde este acum după ce a fost adus cu un trailer de citeva zeci de tone. Noi doar l-am racordat la apă, la curent“, i-a răspuns vicele Postolache.

Atit i-a trebuit consilierului penelist, care este cunoscut drept un fel de „Hopa-Mitică“ in şedinţele Consiliului Local Slatina datorită curajului de a lua cuvintul in plen impotriva proiectelor „cu hibe“, ca să-şi inceapă atacul asupra reprezentanţilor primăriei municipiului.

„Dom’ viceprimar, ne credeţi proşti?… Păi dacă şi la un banal chioşc de ziare ii cereţi proprietarului să aibă autorizaţie de construire, aviz de instalare, certificat de urbanism şi cite şi mai cite, cum de la un asemenea imobil nu solicitaţi nimic?… Eu nu sint impotriva dării in folosinţă a acestui WC, ci impotriva modalităţilor de instalare. Să se inţeleagă clar!“, a tunat Ciugulea. Degeaba a incercat atit Marin Postolache, cit şi secretarul primăriei, Mihai Matei, să-i explice ce şi cum, consilierul penelist a fost de neinduplecat.

„E clar, domne, se incalcă legea!…“, repeta Ioan Ciugulea. Doi colegi, Nicolae Vitan şi Ion Bădescu, au incercat şi ei să-i explice lui Ciugulea că nu prea are dreptate şi că ar fi bine să „o lase mai moale“. Ba, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Olt, Dumitru Ţoncu, consilier din partea PSD, nu s-a putut abţine să nu spună: „Ce-aveţi, domne, pină la urmă, cu WC-ul ăsta? Dumneavoastră l-aţi văzut? E o frumuseţe, vă spun eu, e făcut din termopan, are şase cabine, e ecologic. Mai mare dragul să intri şi să-şi faci nevoile…“. In final, consilierul penelist s-a ridicat şi, sub privirile inmărmurite al asistenţei, a părăsit val-virtej sala de şedinţe a Primăriei Slatina.

Inainte de a pleca, acesta a spus: „Nu se poate aşa ceva! Ţinem cont de legi doar cind vor unii şi alţii?! In aceste condiţii, eu nu cred că mai merită să fac parte din Consiliul Local Slatina“. Şi dus a fost. Ulterior, acesta le-a declarat reprezentanţilor mass-media prezenţi la şedinţă că, intr-o săptămină, se va hotări dacă va mai rămine sau nu in cadrul consiliului local. Precizăm că, in Slatina, la o populaţie de circa 80.000 de locuitori, există un singur WC public. Inchis.

Exit mobile version