15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSesizarile consumatorilor se inmultesc

Sesizarile consumatorilor se inmultesc

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au efectuat 50 de actiuni de control, care au vizat respectarea legislatiei de protectie a consumatorilor la produse alimentare si nealimentare. Au fost constatate abateri la produse alimentare indigene si de import, in valoare de 158 de milioane de lei. S-au depistat produse cu termen de valabilitate expirat sau produse alterate, in valoare de 625.000 de lei. Au fost aplicate amenzi contraventionale, in valoare de 68 de milioane de lei. In ultimele zile

s-au mai primit sapte reclamatii, care au fost verificate.

„Reclamatiile vizau fie nerespectarea conditiilor igienico-sanitare in unitatile de alimentatie publica, fie calitatea necorespunzatoare a produselor nealimentare, respectiv a produselor de incaltaminte. O parte din reclamatii au vizat aparatele de folosinta indelungata, care s-au defectat in termenul de garantie“, a spus Anastasia Horhoianu.

Termenele de garantie, mai mici decit cele legale

Inspectorii OJPC au efectuat si controale privind respectarea legislatiei si prevederilor legale, la etichetarea si eficienta energetica a aparatelor frigorifice si a masinilor de spalat vase, de uz casnic, fiind descoperite si in acest caz abateri.

„Eticheta acestor aparate trebuie sa cuprinda informatii privind valoarea tensiunii de alimentare, puterea aparatelor, dar cea mai importanta este cea privind consumul de energie electrica. Au fost gasite abateri la certificatul de garantie, in sensul ca nu erau completate cu toate datele sau termenul de garantie era mai mic decit cel prevazut de legislatia in vigoare“, a precizat Anastasia Horhoianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS