Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Dotare performanta la Serviciul de Ambulanta Mehedinti

Serviciul Judetean de Ambulanta Mehedinti a primit doua salvari Mercedes, dotate cu aparatura medicala si de interventie la standarde occidentale. Autovehiculele au fost primite de la Ministerul Sanatatii si Familiei, in urma finantarii unui program de catre Banca Mondiala. „ Ambulantele sint dotate cu un defibrilator semiautomat extern, care poate folosi doua tipuri de curent electric, ceea ce este foarte important. Aparatul face parte dintr-un intreg sistem de supravietuire, in care se face recunoasterea stopului cardiovascular si o defibrilare rapida“, a spus medic Aurelia Veropaieff, directoarea Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti.

(F.L.)

Secretarii mai multor primarii din Mehedinti ar putea fi inlocuiti

Reprezentantii Directiei de Control privind legalitatea actelor din Prefectura Mehedinti au propus schimbarea secretarilor mai multor primarii din judet, in urma celor 29 de controale efectuate. Verificarile au fost realizate de administratia publica locala, in baza graficului aprobat de prefectul Dan Trancota, si au cuprins 17 localitati din Mehedinti. „Printre localitatile verificate s-au numarat Baia de Arama, Bala, Balta, Bilvanesti, Breznita Motru, Brosteni, Corlatel, Dubova, Godeanu, Hinova, Husnicioara, Ilovat, Isverna, Jiana, Livezile, Oprisor. La unele dintre verificari, am propus inclusiv schimbarea secretarului unitatii administrative. Anul trecut, a fost asigurata reprezentarea institutiei prefectului si a comisiei judetene de fond funciar la 1.423 de dosare, la majoritatea dintre acestea existind trei-patru termene. De asemenea, am inregistrat 7.776 de petitii si memorii, din care directia noastra a avut spre rezolvare 4.320“, a spus Nicolae Draghicea, secretarul general al Prefecturii Mehedinti.

(F.L.)

Cartier nou in Slatina

Lucrarile de construire a unui nou cartier in Slatina vor demara in toamna acestui an. Situat in preajma fostei fabrici TEXTILA, cartierul va fi alcatuit din 100 de case tip vila si din citeva blocuri de locuinte. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Olt, Marin Ionica, vilele standard(P+1) si blocurile vor fi construite cu fonduri de la Agentia Nationala pentru Locuinte si de la Primaria Slatina. De aceste locuinte vor beneficia in primul rind tinerii cu virste pina in 35 de ani. O astfel de vila va costa intre 35.000 si 40.000 de euro, sume platibile in rate esalonate pe mai multi ani. Dobinda pentru tinerii de pina la 35 de ani va fi de 7% pe an, iar pentru cei care depasesc aceasta virsta, va fi de 9%. De asemenea, in cadrul aceluiasi cartier vor mai fi construite alte doua blocuri de apartamente si garsoniere cu cite patru etaje care vor fi destinate strict inchirierii.

(M.M.)

Primaria Craiova stabileste orarul minibuzelor Bacriz

Societatea de Transport Calatori „Fratii Bacriz“ din Craiova va efectua, incepind cu luna martie, „curse regulate de persoane“, si nu in regim de maxitaxi. In principiu, municipalitatea craioveana va stabili orarul curselor efectuate de minibuzele Bacriz. Viceprimarul Mihai Dragu a spus: „Firma privata a semnat recent un protocol cu Regia Autonoma de Transport Craiova, prin care se stabilesc traseele, si a cerut totodata abrogarea a doua hotariri de consiliu local prin care efectua curse in regim de maxitaxi. Probabil ca pe traseele comune cu autobuzele RAT timpii vor fi intercalati, astfel incit sa nu se suprapuna in statie“. Masura va ramine in vigoare pina cind traseele de calatori din Craiova vor fi scoase la licitatie.

(B.G.)

Exit mobile version