16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Cinci licee craiovene au disparut de pe lista beneficiarilor de platforme informatice

Directia generala de informatizare, relatii publice, personal si administrativ din cadrul MEC precizeaza, in nota transmisa inspectoratelor scolare, ca in acest an vor fi dotate cu platforme informatice (constind din 25 de statii de lucru, server, imprimanta, scanner, software educational si module cu continut educational) toate unitatile de invatamint liceal din Romania, mai putin centrele speciale, liceele vocationale – altele decit de tip pedagogic, precum si unitatile de tip Waldorf. In document se mentioneaza ca aproximativ 100 de platforme vor fi finantate din programul Phare-VET, insa fara a se specifica numele liceelor beneficiare. Astfel, incurcatura nu a intirziat sa apara. Din lista anexa trimisa de MEC la ISJ Dolj, care cuprinde liceele ce vor fi dotate cu retele in 2003, lipsesc cinci unitati de invatamint craiovene: Grupul scolar „Ilie Murgulescu“, Grupul scolar ICM nr.2, Grupul scolar industrial de chimie, Grupul scolar de transporturi cai ferate si Grupul scolar „Traian Vuia“. Pe lista initiala trimisa de MEC firmei SIVECO SA figurau 39 de licee doljene, inclusiv cele cinci sus-numite. Acestea au facut investitii de zeci de milioane de lei in dotarea salilor si asteapta sa primeasca retelele 25 +1, promise initial, impreuna cu programul de soft AEL3.0. Nici pina in prezent, conducerea MEC nu a trimis nici o precizare la ISJ Dolj in legatura cu soarta celor cinci licee.

(C.I.)

Monalisa Galeteanu: „Ultimatum celor care nu se inscriu la concursul de directori“

Inspectorul general adjunct al ISJ Dolj, Monalisa Galeteanu – presedintele comisiei de mobilitate, spune ca pe 28 februarie expira termenul legal de depunere a dosarelor, in vederea participarii la concurs pentru ocuparea posturilor vacante de directori si directori adjuncti, motiv pentru care le da ultimatum. Pina ieri, pentru cele 126 de posturi vacante din Craiova si din judet, s-au inscris doar cinci candidati. Monalisa Galeteanu considera ca „directorii aflati pe posturi ori spera sa obtina inca o delegatie, ori le este teama de concurs“. Aceasta nu exclude o surpriza neplacuta pentru directori: „Exista posibilitatea de a promova concursul – pentru postul pe care ei sint numiti cu delegatie – un cadru didactic venit din alt judet. Metodologia privind mobilitatea cadrelor didactice, din acest an scolar, nu mai permite profesorilor titulari din alte judete sa participe la sesiunea de pretransferari pentru ocuparea unui post in Craiova sau in judetul Dolj. Pretransferarile se pot face numai in cadrul aceleiasi localitati sau din mediul rural in acelasi mediu. Insa, cadrele didactice, netitulare la unitatile de invatamint pentru care candideaza la functia de director, trebuie sa certifice printr-o adresa a inspectorului cu evidenta personalului din cadrul ISJ Dolj ca au posibilitatea realizarii obligatiei de predare ca director in scoala respectiva sau intr-o unitate de invatamint invecinata“.

(C.I.)

Seminar stiintific la Universitatea din Craiova, cu participare americana

Universitatea din Craiova impreuna cu Centrul de Inovare si Transfer Tehnologic organizeaza marti, 4 martie, seminarul stiintific cu tema „Managementul calitatii invatamintului superior“, in Sala Albastra, incepind cu ora 10.00. Obiectivul seminarului este de a identifica si disemina initiativele si rezultatele obtinute pina in prezent in Romania, in scopul corelarii solutiilor viabile, cu sanse de succes in cimpul universitar, spune rectorul Universitatii din Craiova, prof. dr. ing. Mircea Ivanescu. Seminarul se va desfasura in doua parti: expuneri si dezbateri. Lucrarile vor incepe cu o conferinta de 90 de minute sustinuta de Jay Nathan, profesor de management la College of Business Administration, St. John’s University, Jamaica, New York. Despre „Managementul calitatii invatamintului superior“ – directii europene va vorbi prof. dr. ing. Paul Rinderiu de la Universitatea din Craiova. Aceeasi tema va fi abordata pentru spatiul romanesc de prof. dr. ing. Constantin Bratianu de la Universitatea „Politehnica“ din Bucuresti. Se vor da rezultatele obtinute la Universitatea din Craiova in cadrul Proiectului CALIST 2225/2001, precum si rezultatele obtinute de alte unitati de invatamint universitar si preuniversitar. La seminar si la dezbateri vor mai participa reprezentanti ai unor universitati de stat si particulare, ai MEC, coordonatori ai Programului CALIST, inspectori scolari si studenti.

(C.I.)

Cursuri pentru formarea administratorilor de retea

Cursurile pentru formarea administratorilor de retea au inceput la sfirsitul saptaminii trecute pentru zece locatii craiovene (unitati liceale -n.r.), urmind ca, in aceasta saptamina, alte cinci licee sa beneficieze de un curs similar, spune ing. Dorel Popa, administratorul de retea al ISJ Dolj. Pentru liceele din judet se vor organiza inca doua cursuri, peste sase zile, la Calafat si Craiova. Activitatea de formare este organizata de firma SIVECO SA, prin specialisti ai Universitatii din Craiova, dar sub coordonarea inspectoratului scolar.

(C.I.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS