14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReducerea facturilor la intretinere - o problema dificila

Reducerea facturilor la intretinere – o problema dificila

• Calculele sint atit de complicate, incit i-au bulversat pe administratori • In unele asociatii, reducerile au fost de pina la 5% • Iarna viitoare, societatea AQUATERM si-ar putea inceta activitatea de livrare a agentului termic

Recalcularea facturilor la intretinere a creat un adevarat haos in asociatiile de locatari. Nici administratorii, nici locatarii nu mai inteleg care sint facturile reale. Reducerile au variat foarte mult de la un cartier la altul, in functie de existenta contoarelor la intrarea in blocuri.

„Chiar daca facturile din decembrie au fost afisate cu sumele nereduse, acestea se vor scadea din facturile lunii ianuarie. In cartierele in care sint multi debransati si unde facturile pe decembrie au fost de trei-patru milioane, reducerea ajunge si la 35%. In cartierele contorizate, oamenii nu vor beneficia de reduceri prea mari. Acestea vor fi in unele cazuri si mai mici de 5%“, a spus Ion Popescu, directorul AQUATERM.

„Oamenii se multumesc si cu putin“

Administratorii de asociatii spun ca informatiile pe care le primesc sint contradictorii. Din factura primita de la societatea care livreaza agent termic, administratorii au calculat cit revine fiecarui apartament.

„Pe luna decembrie, la o garsoniera incalzirea costa un milion de lei, iar in ianuarie costa doar 678.000 de lei. La un apartament cu trei camere a scazut de la 2,1 milioane la 1,4 milioane. Nu stiu pe cite luni s-a facut reducerea. Probabil ca si pe decembrie, si pe ianuarie. Sumele scazute nu sint foarte mari, dar e bine si asa. Oamenii se multumesc si cu putin“, a spus Maria Udriste, administratoare la Asociatia nr. 8, unde reducerile eu fost printre cele mai mari din oras. Conducerea AQUATERM spune ca se analizeaza cit de rentabila este furnizarea agentului termic in oras, existind posibilitatea ca din iarna viitoare societatea sa renunte la acest serviciu pe care il presta catre populatie.

„Exista o diferenta intre costul de productie si cit platesc consumatorii. Acesti bani trebuie suportati de undeva. Se analizeaza daca locuitorii chiar mai au nevoie de incalzire in sistem centralizat sau se descurca fiecare cum poate. Consiliul local va fi cel care va decide daca AQUATERM va mai furniza caldura de iarna viitoare sau se va limita la celelalte servicii pe care le presteaza populatiei“, a adaugat directorul Ion Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS