7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateListele cu restantierii la intretinere vor ajunge pe masa guvernului

Listele cu restantierii la intretinere vor ajunge pe masa guvernului

Datele privind situatia restantelor la plata energiei termice, livrate in municipiul Drobeta Turnu Severin, vor ajunge, peste citeva zile, pe masa guvernului. Membrii a 207 asociatii de locatari-proprietari au dat declaratii, timp de doua saptamini, in privinta datoriilor pe care le au la intretinere si au stabilit modalitatile de plata ale acestora, impreuna cu reprezentantii primariei si ai Regiei Autonome LOTUS, distribuitorul de agent termic in Drobeta Turnu Severin.

Daca la inceputul actiunii de recenzare a datornicilor, severinenii s-au dovedit destul de reticenti in a deschide usa membrilor celor 20 de colective formate, inventarierea este acum intr-un stadiu final in municipiu.

„Din totalul de 207 asociatii de locatari-proprietari, mai sint de inventariat doar sapte. Nu am mai intimpinat probleme din partea locatarilor si am efectuat aceste verificari in special seara, cind stiam ca populatia este acasa. Nu avem inca o situatie exacta, pentru ca abia acum trecem la centralizarea datelor“, a spus Tudor Dinu, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Pe 28 februarie, situatia exacta a datoriilor va fi trimisa la Prefectura Mehedinti si la guvern.

„Au fost verificati locatarii cu datorii mai mari de cinci milioane sau mai vechi de trei luni“

20 de colective, formate din angajati ai Regiei Autonome LOTUS si ai primariei, au inceput in 7 februarie verificarea situatiei datoriilor si posibilitatile de plata. Potrivit unei ordonante adoptate recent de guvern, persoanele care locuiesc in blocuri necontorizate vor plati, pentru perioada decembrie 2002-februarie 2003, aceeasi cantitate de energie termica pe care o consuma imobilele contorizate.

De asemenea, consumatorii casnici care isi achita la timp obligatiile curente vor beneficia, pentru perioada ianuarie-martie, de o reducere de 10 % din valoarea facturii.

„Primaria a trebuit sa alcatuiasca o baza de date, care sa cuprinda situatia fiecarui datornic in parte la energia termica si la intretinerea la bloc. Cele 20 de colective au verificat cetatenii cu datorii mai mari de cinci milioane de lei sau mai vechi de trei luni“, a mai spus viceprimarul Tudor Dinu.

Datoriile pe care RA LOTUS le are de recuperat, pentru energia termica livrata in municipiu, se apropie de o suta de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS