14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru unitati sanitare din Dolj vor fi desfiintate

Patru unitati sanitare din Dolj vor fi desfiintate

Dupa intilnirea de la Snagov, in cadrul careia ministrul sanatatii si familiei a anuntat masuri drastice privind reducerea numarului de paturi in toate unitatile spitalicesti din tara, in conformitate cu normativele Uniunii Europene – adica cinci paturi la 1.000 de locuitori-, directiile de sanatate publica au fost insarcinate sa vina cu solutii in vederea aplicarii acestor prevederi.

Potrivit Directiei de Sanatate Publica, in judetul Dolj exista 6,8 paturi la 1.000 de locuitori, care va trebui „retusate“ dupa normativele UE. In cadrul unei sedinte-fulger desfasurate ieri, la sediul DSP Dolj, s-a stabilit ca modalitatea cea mai buna pentru indeplinirea parametrilor ceruti ar fi inchiderea spitalelor sau a sectiilor nerentabile, precum si o serie de masuri organizatorice in toate celelalte unitati spitalicesti.

Pentru inceput, DSP Dolj a propus desfiintarea spitalelor din Brabova, Sadova, Amarastii de Jos, Cetate, a unei sectii de bolnavi cronic de la Plenita si a unui pavi-

lion de la Spitalul din Melinesti.

Pina miine, conducerile tuturor celorlalte spitale din judet, inclusiv din municipiul Craiova, va trebui sa prezinte propunerile in vederea eficientizarii activitatii in cadrul acestor institutii. „Solutiile se refera la reducerea numarului de paturi si la restructurari de personal, astfel incit sa fie luat in calcul si bugetul alocat. O noutate este faptul ca, de acum inainte, nu vor mai fi admise depasiri peste limita bugetara alocata de Casa de Asigurari. Cu alte cuvinte, spitalele nu vor mai avea voie sa angajeze pe datorie contracte pentru medicamente si materiale sanitare, cum s-a intimplat pina acum“, a declarat dr. Constantin Ecobici, directorul Directiei de Sanatate Publica Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS