13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCuratenia Craiovei scoate peri albi edililor

Curatenia Craiovei scoate peri albi edililor

Cantitatile enorme de gunoi menajer deversate pe domeniul public i-au adus pe edilii orasului in pragul disperarii. Ei spun ca populatia nu pastreaza curatenia, iar in perioada urmatoare se vor aplica amenzi usturatoare celor care arunca gunoiul pe domeniul public.

„Facem curatenie, luam cite un camion de gunoi din unele locuri, iar peste doua zile este la loc. Ar trebui sa punem gardieni la toate terenurile vilane unde se arunca resturi menajere“, a spus viceprimarul Mihai Dragu.

Solutia cu gardienii publici care sa impiedice aruncarea gunoiului chiar a fost aplicata pe strada Riului. Cind acestia au plecat, „muntii“ de gunoaie au aparut din nou la tot pasul.

Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova va angaja, de la 15 martie, circa o suta de persoane care sa se ocupe de salubrizarea municipiului.

Amenzi prin posta

Previziunile edililor sint insa pesimiste, ei fiind convinsi ca, dupa doua-trei saptamini de la terminarea campaniei de curatenie, Craiova va fi acelasi oras murdar:

„Ar trebui sa militarizam orasul ca sa pastreze lumea curatenia. Cetatenii au impresia ca noi trebuie sa facem curat dupa ei. Arunca gunoiul in diferite locuri, ne ducem cu camionul si il luam de acolo, iar dupa citeva zile se fac din nou mormane de gunoaie, pentru ca lumea zice ca noi n-avem alta treaba“, a spus Dragu.

O alta masura care va fi aplicata de executivul Craiovei este cea de a amenda administratorii asociatiilor de proprietari: „Din martie se vor face echipe care vor merge prin cartiere si vor fotografia gunoiul, iar apoi trimitem amenzile prin posta, la administratori“, mai spune Dragu.

Curent electric facut din gunoi

La Primaria Craiova s-a deplasat ieri o delegatie din Italia, care intentioneaza construirea pentru oras a unei centrale electrice functionabile cu gunoi menajer.

„In tarile Uniunii Europene sint multe orase care au astfel de centrale electrice. Am scapa astfel de gunoi, care este o problema acuta a Craiovei, si am produce si curent la un pret mai mic“, a spus viceprimarul Antonie Solomon.

Investitia se ridica la 30 de milioane de euro si este suportata de Uniunea Europeana. Pina la construirea centralei mai este insa cale lunga, iar problema gunoiului ramine una acuta pentru Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS