Acasă Actualitate Actiune de protest la SGC Bailesti

Actiune de protest la SGC Bailesti

Muncitorii de la Societatea de Gospodarire Comunala din orasul Bailesti – unitate al carei unic actionar este consiliul local – au protestat ieri pentru ca nu si-au primit salariile de patru luni. „A fost vorba de o nemultumire a unei parti dintre salariati, pe deplin justificata, pentru ca nu si-au mai primit salariile din luna octombrie 2002“, a mentionat primarul orasului, Ion Saceanu.

Pe de alta parte, primarul Bailestiului a tinut sa mentioneze ca neachitarea salariilor a fost generata de lipsa veniturilor societatii: „Singura activitate a Societatii de Gospodarire Comunala o constituie alimentarea cu apa a orasului. Din acest punct de vedere, veniturile societatii au scazut foarte mult – suma facturata in decembrie 2002 a fost pe jumatate fata de cea din ianuarie 2002 – pentru ca oamenii si-au montat apometre si platesc numai ceea ce consuma. Ca atare, se impune o redimensionare a organigramei, mai ales ca numarul sefilor este apropiat de cel al angajatilor, pentru ca nu se poate ca toti cei 20.000 de locuitori ai orasului sa suporte salariile nejustificate ale multora dintre angajatii de la Gospodarire Comunala“.

Dupa o serie de negocieri intre primar si protestatari, s-a ajuns la o intelegere, in sensul ca muncitorii va trebui sa contribuie la incasarea facturilor restante de la beneficiarii de apa si sa puna la punct, impreuna cu conducerea societatii, o reducere a numarului de personal.

Exit mobile version