11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimele 46 de locuinte ANL sint gata!

Primele 46 de locuinte ANL sint gata!

Primele 46 de locuinte din totalul de 245 construite in Craiovita Noua si destinate tinerilor pina in 35 de ani au fost receptionate ieri, in prezenta reprezentantilor Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), ai Primariei Craiova, beneficiarul lucrarilor, si ai antreprenorului SC CORA INVEST GROUP SA. Locuintele, finantate de Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL), sint garsoniere si apartamente cu doua camere, fiind dotate la nivelul ultimelor standarde: faianta si gresie in baie si bucatarie, precum si geamuri termopan. Blocurile sint prevazute cu apometre, contorizarea fiind una din conditiile de finantare din partea ANL. De asemenea, acestea au fost prevazute, prin imbunatatirea proiectului initial, cu centrale proprii de incalzire, astfel ca beneficiaza permanent de apa calda. Desi comisia de receptie nu si-a expus deocamdata, oficial, concluziile, directorul adjunct economic al ANL, Nicolae Chiriac, a precizat ca, la prima vedere, calitatea executiei este multumitoare.

La rindul sau, Constantin Robu, directorul general al SC CORA, a spus: „Deocamdata, am finalizat 46 de apartamente, adica primele trei scari de bloc, raminind ca 13 scari sa le executam pe masura ce primim banii de la ANL. Valoarea unei scari de bloc se ridica, in medie, la cinci miliarde de lei. Locuintele sint functionale, nu ramine decit ca oamenii sa isi deschida partida la gaze si energie electrica.“

Prezent la receptionarea locuintelor, primarul Vasile Bulucea nu a scapat ocazia de a-i atrage atentia constructorului ca trebuie sa se grabeasca, intrucit pe listele de asteptare pentru garsonierele finantate de MLPTL se gasesc numeroase persoane fara un acoperis deasupra capului. Astfel, lui Robu i s-a trasat drept sarcina finalizarea a inca trei scari de bloc pina la sfirsitul lunii aprilie 2003. In ceea ce priveste primele trei scari de bloc finalizate, ministrul Miron Mitrea va fi prezent peste zece zile in Banie, pentru festivitatea de inaugurare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS