15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajatorii trebuie sa intocmeasca registrul de evidenta a salariatilor

Angajatorii trebuie sa intocmeasca registrul de evidenta a salariatilor

Firmele din Romania sint obligate sa intocmeasca, pina pe 1 mai, registre generale de evidenta a salariatilor, potrivit unei hotariri adoptate in sedinta de joi a guvernului si a carei aplicare va incepe la 1 martie.

Registrul va cuprinde elementele de identificare ale tuturor salariatilor, data incheierii contractului de munca, data inceperii activitatii, modificarea si suspendarea contractului, durata acestuia, durata muncii exprimata in ore/zi, functia/meseria salariatului, salariul de baza prevazut la data incheierii contractului, data si temeiul legal in baza caruia inceteaza acesta.

Amenzi intre

20 si 50 de milioane de lei

Angajatorul va completa registrul in ordinea incheierii contractelor individuale de munca. Fiecare firma nou- infiintata are obligatia sa inregistreze acest document, in termen de zece zile lucratoare de la inceperea activitatii, la inspectoratul de munca in a carui raza teritoriala isi are sediul.

In cazul incetarii activitatii firmei, registrul va fi depus, in termen de 15 zile lucratoare, la inspectoratul teritorial de munca la care a fost inregistrat. Nerespectarea acestei obligatii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la cinci la zece milioane de lei.

Neincheierea in forma scrisa a contractului individual de munca, neinfiintarea registrului si/sau neinregistrarea acestuia la inspectoratul teritorial de munca, precum si refuzul de a pune la dispozitia inspectorului de munca registrul general de evidenta a salariatilor se sanctioneaza cu amenda intre 20 si 50 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS