22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii fura gaz din retea

Craiovenii fura gaz din retea

Tot mai multi craioveni au fost depistati in ultima perioada ca fura gaz din reteaua publica a DISTRIGAZ SUD. Echipele de control trimise pe teren de societate au descoperit peste 20 de persoane fizice si societati comerciale care se sustrageau contorizarii, singurele solutii fiind debransarea si recuperarea prejudiciilor.

„Aveau fel si fel de improvizatii. Unii dintre ei aveau contoarele depozitate in garaj si se conectasera la retea prin furtune de cauciuc. Le-am sistat furnizarea gazului si am trecut la recuperarea prejudiciilor. Pentru ca nu se poate afla cu precizie de cind au apelat la aceste improvizatii, am facut o medie a ultimilor trei ani, astfel ca persoanele fizice au de platit intre cinci si 15 milioane de lei“, a precizat Daniel Sima, din cadrul DISTRIGAZ SUD.

O firma a sustras gaz in valoare de 130 de milioane de lei

La firme, prejudiciile de recuperat sint mult mai mari. Recordul il detine SC DELICIOS SRL – cu 130 de milioane de lei, urmata de SC MITITELU SRL – cu 22 de milioane. Contabilul sef al DISTRIGAZ, Ion Ciobanu, sustine ca prioritatea o reprezinta recuperarea debitelor, intrucit putinele cazuri care au fost inaintate procuraturii au fost returnate din lipsa de probe. In 2002 s-au depistat peste 70 de cazuri de furt, iar sapte dintre dosarele ajunse in justitie au fost returnate. Cei mai mari debitori catre DISTRIGAZ SUD sint in prezent Regia de Termoficare Craiova – cu 74,7 miliarde (din care 17,2 numai pe ianuarie 2003), MECONF – 4,6 miliarde, AQUATERM Bals – 9,2 miliarde si AQUATERM Filiasi – cu 1,4 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS